Adobe MAX London 2024, recap

30 april 2024

Read
Adobe MAX London recap

London’s calling, want Adobe MAX kwam op bezoek… De Eurostar dook nog niet half de tunnel in, of je werd al overspoeld door creatieve golven. Heel wat gelijkgestemden spoorden richting het Tomorrowland van de grafische scene. Ook voor Academy trainer Michael werd Adobe MAX London een inspirationele leerrijke belevenis met tal van sessies, workshops en talks met Adobe productexperts.

Adobe MAX London, from where I stand

Adobe MAX London hield het met AI als main topic en Louis Theroux als closing speaker bijzonder boeiend. Voor mezelf was de ‘Powerhouse Design Trio’ sessie van Bart van de Wiele een absolute opsteker. Toegegeven, Bart is een ex-collega en mijn mentor toen ik net aan de slag ging bij Typografics. Hij wist mij en mijn collega’s 15 jaar geleden liefde voor de big three op te brengen … en daar slaagt hij op een podium voor een paar honderd man ook in.

Daarnaast liep ik Martin Perhiniak tegen het lijf, de man achter Yes I’m a designer. Recent publiceerde hij Art Thieves, een must watch die de complexiteit van AI in de grafische sector belicht, en de beste strategieën voor aanpak verkent.

Wat ik ook op Adobe MAX voelde, was dat het lijkt alsof kunstmatige intelligentie op het punt staat om ons hele vakgebied te veranderen… en deels zal dat ook zo zijn. Persoonlijk zie ik tal van nuttige toepassingen van AI tech in de sector en Adobe doet z’n stinkende best nuttige tools en toepassingen te ontwikkelen. Het kant en klaar genereren van complete visuals die commercieel bruikbaar zijn? Dat is iets wat vandaag nog niet echt mogelijk is. We kunnen alleen maar raden hoe de tech de komende maanden en jaren zal ontwikkelen. 

Waar sommige kunstmatige intelligentie omarmen, wordt het door andere vervloekt. Adobe zelf presenteert z’n AI tools als een krachtig hulpmiddel en onthulde enkele mooie nieuwe GenAI features.

Spannende en bizarre tijden in onze grafische sector? Dat is wel het minste wat je zeggen kan, maar we omarmen en analyseren met plezier de nieuwe tools die ons pad kruisen!

Nieuwe features die je moet kennen

Tijdens de opening keynote presenteerde Adobe de nieuwste GenAI features in Photoshop, Illustrator en …tromgeroffel… InDesign! Yes, Firefly zit nu ook ingebouwd in onze favoriete lay-out applicatie.

Om te ontdekken:

  • Firefly versie 3: Adobe trainde Firefly op nog meer beeldmateriaal, de nieuwste versie van hun generative image AI zorgt voor straffere resultaten.
  • Structure reference in Firefly: Superhandig om conceptschetsen voor pitches snel uit te werken, je maakt een ruwe schets en Firefly genereert een beeld.
  • De Firefly technology werd in Photoshop nog aangevuld met style reference.
  • Er is nu ook een Firefly paneel in Adobe InDesign voor het snel genereren van afbeeldingen.

We filterden trouwens al de must-knows uit Adobe MAX London en staken ze in een video. Nieuwigheden waar jouw designs alleen maar krachtiger door worden, ontdek ze dus snel.

Let us first pray to the demo gods”

Photoshop veteraan Tony Harmer vroeg het publiek bij de start van z’n sessie te bidden tot de demo goden – HDMI, KNKTIVTY en Keras – zodat alles vlot zou verlopen. In praktijk zagen we dat het bij GenAI vaak wachten is op de voortgangsbalk. In combinatie met een slechte Wifi verbinding leverde dat frustratie op. Better luck next time, Tony.

Work happy @Adobe HQ

Een rondleiding in de Adobe Headquarters in Londen, ook af te vinken van mijn lijstje. Een knap gebouw met creatieve inrichting, een plek die medewerkers goesting geeft om ervoor te gaan … aan hun bureau en op het dak want daar is een looppiste. Fit body fit mind én een fijne uitsmijter van m’n Adobe 2-daagse in Londen.

Door guru: