Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Download: Glyph catalog
21 augustus 2023
Over de download
Deze digitale editie kan gebruikt worden als visueel overzicht van tekens of dus glyphs; voor typografen, grafisch ontwerpers, letterontwerpers, copywriters of iedereen met een hart voor typografie. Het biedt een overzicht van (bijna) alle tekens die gebruikt kunnen worden binnen een algemene Europese context, gesorteerd volgens de Unicode-indeling.
Er zijn vier edities beschikbaar, de verschillen worden bepaald door de doelgroepen. Heb je een Mac of Windows, welk toetsenbord heb je, of heb je deze nodig voor het web?
Het overzicht bevat de benaming en alternatieve benamingen van de tekens, de Unicode-ID en indien relevant, de invoermogelijkheid via het toetsenbord. Voor webdesigners en de techneuten onder ons is er een versie met ascii en html-entities.
De catalogus werd automatisch gegenereerd aan de hand van EasyCatalog, een InDesign‑plugin bedoeld voor database‑publishing. Het resultaat kan enkel zo goed zijn als de kwaliteit en volledigheid van de database. Mocht je fouten vinden of ontbrekende tekens, dan is elke feedback welkom. Contactgegevens vind je achteraan de catalogus.
Mocht je een gedrukte versie wensen, de pagina’s zijn opgesteld op A5-formaat, wat het mogelijk maakt om op A4-spreads te drukken. Wens je dubbelzijdig A4 te drukken, gebruik dan de scaling options.
Over dit project
Twee cruciale factoren spelen hier een rol: een degelijke database en een stevige kennis van EasyCatalog.
Als database werd hier gebruik gemaakt van een excel-bestand, in InDesign lees je die in met de EasyCatalog-plugin. De gegevens worden dan gegroepeerd en gesorteerd volgens de indeling die je wenst voor de catalogus.
De gegevens worden dan gekoppeld aan de opgemaakte lay‑out. In dit geval waren dat elementen voorzien op een stramienpagina. Vervolgens koppel je nog wat logica voor de automatisatie. Wanneer alles perfect opgesteld is, kan je alle artikels selecteren en de pagina’s automatisch laten opvullen.
Download de Glyph catalog hier:
"*" geeft vereiste velden aan
Interesse in EasyCatalog?
Wens je zelf een EasyCatalog‑project op poten te zetten? Wij kunnen je ondersteunen zowel op vlak van opleidingen en uitvoering, ter plaatse of op afstand.