3 redenen waarom elke designer valt voor Living Coral

12 februari 2019

Kleureninstituut Pantone riep Living Coral of Pantone 16-1546 onlangs uit tot kleur van het jaar 2019. De diep koraalroze tint met gouden ondertoon is levendig, speels en zacht tegelijk. Volgens Pantone staat de geboren optimist symboliek voor de tendens waarbij we op zoek gaan naar authentieke ervaringen in de digitale wereld waarin we leven.

Bron: Pantone.com

 

De toon is intussen gezet: Living Coral sluipt netjes de catwalk op, de interieur guru’s van deze tijd lijken de zeemzoete natuurkleur te aanbidden en de grafische sector doet stilaan lustig zijn ding met de expressieveling.

Dit is waarom Living Coral werkt!

1. Living Coral combineert eenvoudig

Pantone zelf stelt op haar site voor om Living Coral te matchen met appelblauwzeegroen. Wij zouden daar eigenlijk nog een stap verder in gaan, namelijk een combinatie met fel blauw. Probeer het uit, er ontstaat een verrassend harmonieuze dynamiek.

2. Living Coral geeft energie

De kleur van het jaar 2019 is gemaakt om te accentueren. Zelfs als je het subtiel in je designs verwerkt, zorgt de energie van Living Coral voor een extra boost in je werk.

3. Living Coral heeft een diepere betekenis

Letterlijk genomen, gezien de tint zich als een vis in het water voelt diep in de zee. Maar vooral figuurlijk, Living Coral is een reactie op de continue technologische en social media stroom die ons brein dagelijks met hopen krijgt te verwerken. Pantone zalft met "dat we een beetje nood hebben aan een beetje optimisme". Erg fijn toch als je dat als designer verder de wereld kan binnenbrengen.

Opaque Couché, het lelijke eendje

Hoeveel ode Living Coral ook krijgt, er is er één in de Pantone familie die het erg moet ontgelden … Wist je dat Pantone 448 C of Opaque Couché officieel de meest afschuwelijke kleur ter wereld is? Deze olijfgroene tint wordt omschreven als een vuile kleur die aan teer doet denken. Daarom omhult Opaque Couché tegenwoordig heel wat sigarettenpakjes, in de hoop dat er minder worden verkocht. Best wel nobel als je daar als kleur kan in slagen, toch.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Geschreven door Caro

Managing Director

Sinds augustus 2021 runt Caro samen met Kristel Typografics. Haar positieve energie gaat helemaal naar de verdere uitbouw van Marcom en Sales: hoe vertellen we ons verhaal, hoe dragen we onze missie/visie uit binnen de sector, hoe vinden klanten ons en zorgen we ervoor dat ze blij zijn & blijven… Sleutelpunten die de groei van Typografics tot kenniscentrum voor bedrijven én crossmediale talenten mee ondersteunen.


Niet enkel op kantoor houdt Caro van actie. In haar vrije tijd vind je haar op de speelmat met haar dochter of jonglerend tussen de koersfiets, het zwembad en haar loopschoenen. Bewegen om het hoofd leeg te maken of net te vullen met nieuwe ideeën voor een volgende ski- of kitesurftrip. 


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.