5 must-visit zomerexpo’s aan de kust

Evelien

Copywriter/Content Marketeer

5 juli 2018

Deze zomer kan je nog tot 30 september 2018 op verschillende openbare plekken aan de Belgische Kust een selectie (inter)nationale kunstwerken van Beaufort 2018 bewonderen. Hiernaast zijn er echter nog 5 andere expo’s die zeker een bezoekje waard zijn aan onze kuststeden tijdens de zomervakantie.

1. Beeldenroute 'Beelden in het Witte Dorp'


Waar? 

Lissewege dorp

8380 Lissewege

Wanneer?

6/7/18 tot 23/9/18

Meer info vind je hier.

Deze buitenexpo vindt plaats in het idylische dorpje Lissewege, gelegen tussen Brugge en Zeebrugge. Je kan er al voor het 24ste jaar op rij beelden komen bewonderen van een 100-tal kunstenaars. Op de website kan je alle deelnemende kunstenaars al eens op voorhand bekijken. Je krijgt er ook telkens een voorbeeld van hun werk te zien.

2. Sculpture Link

Waar?

Zeedijk – Scharpoord Park

Groenplein

8300 Knokke-Heist

Wanneer?

15/6/18 tot 15/8/18

Meer info vind je hier

Op de 25ste editie van Sculpture Link  staan twee internationaal bekende vrouwelijke kunstenaars centraal. De Amerikaanse Carole Feuerman en de Italiaanse Rabarama illustreren via hun beelden op een eigenzinnige manier het eeuwenoude thema van de vrouw en het vrouwelijk naakt. Tijdens de wandeling over de zeedijk van Het Zoute richting Heist-West krijg je 25 monumentale werken te zien die de schoonheid van de vrouw in de verf zetten.

Carole Feuerman

3. Sculptures@Sea

Waar?

Kustlijn De Vosseslag, De Haan en Wenduine

Wanneer?

30/3/18-30/9/18

Meer info vind je hier

Ook in De Haan kan je een beeldenpark bezoeken. Aan de kustlijn van Vosseslag tot in Wenduine zie je een 50-tal sculpturen in steen, marmer, staal, polyester en brons van gerenommeerde kunstenaars, onder wie Patrick Dasseville, Linde Ergo en Henk Korthuys.

4. Left Luggage

Waar?

Kapel Ster der Zee

Koninklijke Baan 266

8670 Koksijde

Wanneer?

14/7/18 tot 19/8/18

Meer info vind je hier

Een tentoonstelling met maar liefst 100 reiskoffers die achteloos door een vrachtwagen lijken gedumpt. De open koffers bevatten olieverfportretten van gedeporteerde oorlogskinderen. Mede door de achtergrondmuziek laat deze ingetogen tentoonstelling een diepe indruk na.

Willy Baeyens

5. Expo Léon Spilliaert en de verzameling van de Koninklijke Bibliotheek van België

Waar?

Venetiaanse Gaanderijen

8400 Oostende

Wanneer?

30/6/18 tot 30/9/18

Meer info vind je hier

Liefhebbers van Léon Spillaert kunnen hun hart ophalen in de Venetiaanse Gaanderijen deze zomer. Je kan er een unieke collectie tekeningen en prenten van Spilliaerts hand bekijken uit verschillende periodes van zijn loopbaan. De verzameling komt uit de collectie van het Prentenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België, aangevuld met werken uit Mu.ZEE.

Léon Spilliaert