5 gratis Adobe apps voor sociale media beelden

5 maart 2018

Posts maken voor sociale media die er ook nog eens goed uitzien? Het lijkt vaak onbegonnen werk als je geen grafische achtergrond hebt. Gelukkig biedt Adobe verschillende gratis apps aan om op een snelle en eenvoudige manier professionele afbeeldingen of filmpjes te maken. Typografics toonde in een reeks workshops aan de Vlerick Business School wat de mogelijkheden zijn van Adobe’s mobiele apps.

Typografics organiseerde recent een aantal workshops voor de studenten van de Master Marketing aan de Vlerick Business School. De studenten kregen enkele handige apps aangereikt om op een snelle en efficiënte manier leuke visuals, filmpjes of zelfs simpele webpagina’s te maken. Hieronder een overzichtje van de vijf apps waar we mee aan de slag gingen!

© Adobe

Waarvoor kan je de apps van Adobe gebruiken?

Of het nu een on the spot verslag van een event is, de voorstelling van een nieuw product of een tutorial: met onderstaande gratis apps van Adobe maak je snel en eenvoudig mooie posts. Bovendien zijn de apps voor marketeers zonder grafische achtergrond een pak toegankelijker dan de professionele grafische pakketten.

Nog een voordeel van al deze toepassingen: je bent verbonden met je grafische team via Adobe Creative Cloud. Als je een bedrijfslogo wil toevoegen, connecteer je gewoon even met je grafische cel en je kan ze rechtstreeks importeren in je post of video!

Met deze vijf apps van Adobe gingen de studenten van Vlerick aan de slag

Snel foto’s bewerken met Photoshop Mix en Photoshop Fix

Photoshop Mix en Photoshop Fix zijn handige gratis apps om foto’s te bewerken. Je kan met deze fotobewerking-apps beelden uitsnijden en kleine retouches aanbrengen.

© Adobe

© Adobe

Eenvoudig lay-outen en monteren met Adobe Comp en Adobe Premiere Clip

Adobe Comp en Adobe Premiere Clip zijn twee gratis apps waarmee je op je smartphone en tablet zelf lay-outs of korte videomontages kan maken.

Posts voor sociale media, filmpjes en webpagina’s maken met Adobe Spark

Met de gratis apps van Adobe Spark creëer je professionele posts voor sociale media. Spark Post helpt je om afbeeldingen in het juiste formaat te maken: van Facebookcovers en uitnodigingen tot posters en banners. Met behulp van Spark Video maak je professionele filmpjes om te delen via sociale media. En met Spark Page kan je mooie webpagina’s maken via basistemplates.

© Adobe

Het resultaat van de workshops bij Vlerick?

Tijdens twee workshops konden de studenten van de Vlerick Business School zelf enkele filmpjes maken met behulp van de verschillende Adobe apps. Ze kregen de opdracht om elkaar te interviewen. Dit interview hebben ze nadien via hun tablet of smartphone bewerkt en gemonteerd. De resultaten waren vaak verbluffend en hilarisch. Hét bewijs dat deze apps werken en de creativiteit aanwakkeren. De 80 studenten marketing waren zelf ook zeer enthousiast over het resultaat!

We hebben de verschillende apps goed leren gebruiken. Bovendien werd alles op een erg enthousiaste manier uitgelegd: een aanrader!
student Vlerick Marketing

Wil je zelf ook professionele filmpjes en afbeeldingen leren maken?

Benieuwd wat Adobe Spark of de andere apps voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel contact op met ons of kom naar onze open opleiding Adobe Spark. Je leert er alle mogelijkheden van de apps kennen. Op het einde zal je in staat zijn om zelf een filmpje, afbeelding voor sociale media of een webpagina te maken voor je organisatie!

Geschreven door Michael

Training Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software. Dat Michael snel overeenkomt met anderen en zich goed kan inleven, helpt hem in de job.

Daarnaast staat Michael in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Zijn stevig gevulde werkagenda laat hij helemaal los van zodra Michael de play knop van zijn TV-afstandsbediening induwt: movie night on, work off.


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.