5 podcast tips voor jou

30 september 2021

Vaak te zien in onze studio: designer komt ’s morgens aan, start Adobe software op én plugt oortjes in. Creaties maken terwijl je door de podcast jungle slingert, doe jij het? Laat je oren dan zeker ook eens kennismaken met de 5 meest geliefkoosde podcasts van Team Typo. 

De volksjury

Caro, Managing Director


Silke en Laura van de volksjury scharen een trouwe clan aan fans achter zich. In hun populaire truecrimepodcast bespreken ze waargebeurde moordzaken in hun typische eigen stijl: onverantwoord en met sappig accent. Er liggen 75 waanzinnig goede audio afleveringen op je te wachten in podcastland. Recent rolden de 2 sympathieke dames bovendien ook een ‘de volksjury’ boek van de pers.

InDesign Secrets

Michael, Training Supervisor


Dé bron voor tips, tricks, … rond Adobe InDesign. In deze podcast vis je o.m. tutorials en links op om nog meer uit je software skills te pompen. Noteer hosts David Blatner en Anne-Marie Concepción als je nieuwe spirit animals sinds ze je helpen om efficiënter, productiever en met meer plezier te ontwerpen in InDesign. Een podcast met aanstekelijke energie! 

WTF

Michael, Training Supervisor


Elke week rolt interviewer Mark Maron zijn matje uit voor een klinkende naam. Hij interviewt comedians, acteurs, schrijvers, muzikanten, … No biggie, denk je? Zijn stijl is zó WTF dat je gespitst aan je pc zit van start tot einde. Matt Damon, Quentin Tarantino, Helen Hunt, Tom Jones, … het lijstje is behoorlijk impressionant en integraal te bewonderen via wtfpod.com.

Low Frequency

Michael, Training Supervisor


De perfecte begeleider op een vrijdagnamiddag. Low Frequency knalt Techno, Leftfield en andere elektronische beats je oren in. Aan de knoppen draaien St.eve en gast dj’s. Met elke week een nieuwe set, verveelt Low Frequency nooit.

Held in eigen verhaal

Sien, Crossmedia & Webdesigner


Dat iedereen een eigen verhaal heeft, maakt host Iris Enthoven in haar podcast helemaal duidelijk. Onbekenden brengen verhalen die inspireren, taboes doorbreken, emotioneren, … en hen positief beïnvloeden in het leven. Bijzondere vertelsels door bijzondere mensen, dat hakt er bij gevoelige oortjes al eens in … kunnen we zeggen.

Laat het knallen! In je oren & op je scherm.

Geschreven door Caro

Managing Partner

Sinds augustus 2021 runt Caro samen met Kristel Typografics. Haar positieve energie gaat helemaal naar de verdere uitbouw van Marcom en Sales: hoe vertellen we ons verhaal, hoe dragen we onze missie/visie uit binnen de sector, hoe vinden klanten ons en zorgen we ervoor dat ze blij zijn & blijven… Sleutelpunten die de groei van Typografics tot kenniscentrum voor bedrijven én crossmediale talenten mee ondersteunen.


Niet enkel op kantoor houdt Caro van actie. In haar vrije tijd vind je haar op de speelmat met haar dochter of jonglerend tussen de koersfiets, het zwembad en haar loopschoenen. Bewegen om het hoofd leeg te maken of net te vullen met nieuwe ideeën voor een volgende ski- of kitesurftrip. 


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.