Tips: succesvol communiceren met je grafisch designer

26 februari 2019

Voor een grafisch vormgever is feedback van de opdrachtgever ontzettend belangrijk. Liefst van alles is die voorzien van toeters en bellen. Jorne geeft je 6 tips tot helder communiceren met je grafisch ontwerper a.k.a. dwarsligger pur sang (neen, echt niet, we willen het eindresultaat gewoon heel erg goed hebben :-)).

 

1. Feedback in fases

Ontwerpen is een creatief proces. Voor een designer is het van kapitaal belang om tijdens de verschillende stappen van dat proces feedback te ontvangen. Zo sturen we tussentijds bij, en vermijden we dat een workflow vertraagt omdat er aan het einde van de rit nog veel sleutelwerk blijkt te zijn.

Bron: Damian Jolley

2. Inspireer ons

Vage uitspraken helpt geen enkele designer te voldoen aan je verwachtingen. Wij houden van voorbeelden: stijlen, lettertypes, kleurpaletten, lay-outs, … die jou inspireren en ons bijgevolg ook.

3. Fouten -> Verbeteringen

Les goûts et les couleurs. Niets mis met het feit dat jij als opdrachtgever het niet hebt voor de afbeelding die je designer voorstelt. Wel zo fijn als je je feedback hierover positief verwoordt, ons hart is bij momenten wat fijngevoelig (er steekt tijd én liefde in je project!).

4. Laat je inspireren door je grafisch ontwerper

Bij grafisch ontwerp loopt creativiteit samen met technische kennis. Valt je grafisch idee te realiseren met je vooropgestelde budget? Dat vertellen we je graag. Tuurlijk zijn je suggesties ter verbetering waardevol, al hebben we er een handje van weg spontaan zowat elke piste te bewandelen om het voorstel dat in je hoofd zit daadwerkelijk te benaderen.

5. Laat ruimte voor creatieve vrijheid

Wij verrassen graag en gebruiken daar al onze vaardigheden voor. Met een beetje flexibiliteit en vrijheid eindig je misschien met een ontwerp dat niet 100 % matcht met je idee, maar je verwachtingen helemaal overtreft.

6. Hou je verwachtingen realistisch

Een duidelijke scope en deadlines werken eens zo gemakkelijk. Een afspraak rond de verwachte hoeveelheid concepten, een tijdlijn van het project, … spelen in het voordeel van een creatieproces. Weet ook dat sommige taken in grafisch ontwerp meer tijdrovend kunnen zijn dan andere.


Met deze 6 tips in het achterhoofd kan de samenwerking met je Typografics designer alleen maar een succes worden.

Schakel je graag één van onze experten in? Contacteer ons of bel +32 (0)52 41 45 65.

Geschreven door Jorne

Grafisch Vormgever

Jorne studeerde Grafimediatechnologie aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Als Junior Grafisch Vormgever heeft hij al aan zeer diverse opdrachten meegewerkt: van klassiek dtp-werk tot affiches, logo's, magazines en zelfs illustraties.

Ook speelt hij regelmatig tennis en geeft hij tennisles aan kinderen. Jorne heeft eveneens een grote passie voor oldtimer brommers en fotografie.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.