7 handige plug-ins voor webdesigners en developers

15 november 2018

Onze webdesigner Arno selecteerde 7 plug-ins die elke webdesigner en developer volgens hem moét hebben.

1. Fonts achterhalen met Fontface Ninja

Met Fontface Ninja check je snel en makkelijk alle fontfamilies op een website. Je kan meteen doorklikken om het font al dan niet gratis te downloaden. Sinds kort is het ook mogelijk om foto’s te scannen op een site. Iets wat bijzonder handig is als je bijvoorbeeld een toffe font ziet op een foto en je deze graag zelf wil kunnen gebruiken.

2. Inspecteer kleuren met Site Palette

Ook de kleuren van een site kan je eenvoudig te weten komen via de plug-in Site Palette. Je klikt gewoon op het extensie-icoontje op een site naar keuze en Site Palette doet de rest. Er is zelfs een speciale verzameling voor Google Material-kleuren. Je kan deze rechtstreeks downloaden om te gebruiken in designprogramma’s als Sketch, Adobe, … Een aanrader!

3. Designnieuwtjes checken via Muzli 2

Muzli 2 toont je allerlei interessante nieuwtjes over webdesign telkens als je een nieuwe tab opent. Je kan zelf ook aanduiden welke specifieke newsfeeds je wil activeren: Invision blog, Dribbble, Techcrunch, Behance, TED, Bored Panda, … Een erg makkelijke manier om op de hoogte te blijven van nieuwe interfaces en nieuwtjes in de webdesignwereld. En vooral ook een leuke manier om de dag te beginnen!

4. Analyseer sites met Wappalyzer

Vraag je je soms af welk systeem er achter een bepaalde site zit? Met Wappalyzer kan je te weten komen of er php gebruikt wordt, welk soort CMS men hanteert, … Zeer nuttig om te checken voor je bij een klant langsgaat en al op voorhand wilt weten met welke systemen ze werken.

5. Maak screenshots met Full Page Screen Capture

Een screenshot van een website maken is vaak een lastig taakje. Zeker als het een onepager of een erg lange pagina is. Dankzij Full Page Screen Capture moet je geen eindeloze reeks screenshots meer aan elkaar plakken. De tool maakt meteen een volledige screenshot van de webpagina die je aan het bekijken bent. Je downloadt het beeld vervolgens als png, jpg of pdf. 

6. Check hoe goed je site scoort met Checkbot

Met Checkbot bekijk je hoe goed je site scoort op vlak van SEO, snelheid en security. Je krijgt te zien of er broken links zijn, HTML/JS/CSS-errors, redirect chains of duplicate content. Checkbot zorgt er met andere woorden voor dat de SEO, snelheid en veiligheid van je site een serieuze boost krijgt. 

7. Maak mockups van je ontwerp met Mockup World

Heb je een website of app ontworpen en wil je je ontwerp op een aantrekkelijke manier presenteren aan de klant? Je design oogt altijd mooier als je het kan tonen op het device waarvoor je het ontworpen hebt: iPad, iPhone, iMac, ... Met Mockup World kan je zelf zoeken naar mockupbeelden die passen bij jouw ontwerp. Klik gewoon op het extensie- icoontje en geef je zoekterm in. Je krijgt in een nieuwe tab vervolgens de resultaten te zien die je direct kan downloaden en testen!

Wil je maandelijks de laatste designnieuwtjes ontvangen in je mailbox?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

Geschreven door Arno

Senior UX/UI Designer

Arno alias De Rudy van Team Web: staat elke ochtend op met zijn glas halfvol, een portie nieuwsgierigheid en een flinke honger naar uitdagende projecten. Die vond hij al bij klanten zoals AG Insurance, A.S. Adventure, Bpost, LolaLiza… Waar zijn designs in opvallen? Een sterke UX/UI. User Experience zit voor Arno trouwens overal. Het fijne gevoel dat je pakketje er morgen al kan zijn i.p.v. een week later? Hou het vast, het is UX!


Als je trouwens van een sportieve uitdaging houdt, probeer Arno er dan eens af te stappen. Zijn spieren staan strak getraind: 60 km trekken met de voeten, daar draait hij zijn designhand niet voor om. Zwemmen en fitnessen staan ook op zijn wekelijkse workout to do.


Boek Arno

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.