Adobe MAX 2017 recap (II) - Illustrator- Facebook Live (video)

Michael

Academy Manager

26 oktober 2017

Nu Adobe MAX 2017 is afgelopen zetten we graag de voornaamste nieuwigheden op een rijtje. 3 dagen na elkaar lichten we de nieuwe features toe tijdens een Facebook Live sessie. Je kunt deze hieronder opnieuw bekijken. Duurtijd +/- 35 minuten. 

 

 

Topics (in order of appearance)

  • Nieuwe opties in New Document window

Tijdens de aanmaak van een nieuw document kan je nu meteen de resolutie en kleurruimte instellen.

  • Artboard upgrades

Nu kun je met Illustrator tot 1.000 artboards creëren op een enkel canvas, zodat je kunt werken met meer content in elk document.

Selecteer meerdere artboards tegelijk, lijn ze automatisch uit en orden ze op je canvas met slechts één klik. Objecten die zijn vergrendeld naar een artboard bewegen nu samen met het artboard.

  • Nieuwe werkruimte met properties paneel

Je werk sneller omdat op 1 enkele locatie toegang hebt tot al je besturingselementen. Het nieuwe en intelligente deelvenster 'Eigenschappen' toont je enkel de besturingselementen die je nodig hebt, op het moment dat je ze nodig hebt.

  • Puppet Warp

Transformeer je vectorillustraties, terwijl je een natuurlijke ‘look’ handhaaft. Met 'Marionet Verdraaien' creëer en wijzig je snel een afbeelding zonder dat je afzonderlijke paden of ankerpunten hoeft aan te passen.

Wil je weten hoe het werkt? Lees dan dit artikel

  • Variabele lettertypen

Illustrator ondersteunt variabele OpenType-lettertypen, zodat je het gewicht, de breedte en andere kenmerken van een lettertype kunt wijzigen om je eigen stijl te creëren — terwijl je de getrouwheid van het oorspronkelijke ontwerp handhaaft.

  • Lettertypen in SVG-kleuren

Deze lettertypes omvatten verschillende kleuren, verlopen en transparanties, dankzij ondersteuning voor SVG OpenType-lettertypen.