Gratis download > 4 Lightroom presets

13 september 2021

Mag je kodak zich rekenen tot je clubje van besties? Dan heb je vast oor naar een stel gratis Adobe Lightroom presets. Want of je nu sterk bent in karakteristieke portretten of een zwanenfamilie met emotie op beeld vangen, nabewerking is de gemene deler. Extra contrast, een kleuraanpassing, scherpte toevoegen, … met presets doe je het in 1 muisklik. Deze voorinstellingen versnellen je workflow én zorgen voor consistentie in je beeldmateriaal. Speciaal voor jou zat ik met plezier aan de schuifbalken, mijn set met Adobe Lightroom presets kan je onderaan gratis downloaden.

Preset 1 > authentieke warmte

Deze kant-en-klare voorinstelling blaast in 1 klik een warme levendige dimensie je plaatje in. Het resulteert in een energiek beeld dat zich laat omranden door een zachte vintage glow.

Preset 2 > minimale dramatiek

Een koele gloed zorgt ervoor dat je beeld opklaart. Deze preset is een level-up voor alle soorten foto’s en ademt een minimale vorm aan drama.

Preset 3 > natuurlijke helderheid

Deze preset steekt het licht in je foto aan. Extra helderheid en contrast zorgen voor een natuurlijke fotobewerking met boho ondertoon.

Preset 4 > glow trick

De kleurtemperatuur van deze preset staat op glow. Je beeld accelereert in 1 klik naar een rijk kleurenpalet dat laat dromen.

Download hier gratis: 4 Lightroom presets

Zelf ook je fotobewerking doen met mijn presets? Vul je gegevens in & the floor is yours.

Geschreven door Ilias

Crossmedia & motion designer

Ilias is wat men noemt “een jong talent”. Hij zwaaide de Arteveldehogeschool uit met een hoop capaciteiten die hij nu verder ontplooit in zijn job als crossmedia designer. Dankzij zijn bachelor grafische en digitale media staan zijn skills op scherp voor de trends van morgen, maar deze kerel is ook gewoon erg geboeid door het vak. Loopt je project stroef? Vraag eens naar Ilias zijn helikopterview.

Ilias bijt zich voor jou vast in beeldbewerking, animatie en motion design. Hij is een echte creative die zijn weg vindt in een rist aan software programma’s. In onze Talent Academy leert hij trainees kwalitatieve video's inblikken.

Na de werkuren maakt Ilias ruimte voor een bijzondere hobby: het heelal. Die raket aan gelukshormonen, vindt hij daar.

Boek Ilias

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.