De 7 favoriete fotografen van onze grafisch vormgeefster Eva

Eva

Senior Grafisch Vormgever

16 april 2018

Grafisch vormgeefster Eva vindt haar inspiratie vaak in fotografie. Ze houdt van mooie beelden die erin slagen mensen echt te raken. "Vooral het menselijke aspect in fotografie spreekt mij aan. Zeker als de beelden in een exotische context gemaakt zijn. Een persoon moet voor mij ook niet per se ‘mooi’ op een foto staan. Ik vind het belangrijker dat het portret sprekend is. Voor mij is een foto geslaagd als de kijker het beeld echt 'voelt'."

1. Eric Kim

Mijn absolute nummer 1 is Eric Kim, een straatfotograaf. Hij heeft een aantal ebooks geschreven die je gratis kan downloaden op zijn blog.
Ik hou vooral van zijn eerlijke en vrolijke fotografie. Kim kiest er steeds mensen uit met een uitgesproken en uiterlijk zichtbare persoonlijkheid. Dat facet benadrukt hij nog eens extra in zijn foto's.

 

 

#streetportrait #newyorkcity

Een bericht gedeeld door Eric Kim (@erickimphoto) op

2. Steve McCurry

Steve McCurry is een Amerikaanse fotojournalist met fantastische verhalen. Hij maakt in mijn ogen de meest sprekende portretten en waarheidsgetrouwe reis- en journalistieke foto's. Iedereen kent op zijn minst 1 foto van hem: de gesluierde 'Afghan Girl' die in 1985 op de cover van National Geographic stond. 

 

Honored to be exhibited at the @hermitage_museum in St. Petersburg, Russia.

Een bericht gedeeld door Steve McCurry (@stevemccurryofficial) op

3. Maciek Jasik

Maciek Jasik is een Poolse kunstfotograaf. Zijn foto's lijken wel een droom door zijn apart kleurgebruik. Ik vind zijn werk zeer fascinerend om naar te kijken. Ik ben zelf - niet zo stiekem - aan het uitzoeken hoe hij aan die geweldige kleurresultaten komt. ;-) 

 

Color landscape from Snow Canyon in Utah, shot last month

Een bericht gedeeld door Maciek Jasik (@mjasik) op

4. Stefan Vanfleteren

Stefan Vanfleteren is een van mijn absolute favorieten in eigen land. Vanfleteren maakt de meest eenvoudige, maar tegelijk ook beklijvende portretten in zijn typische zwart-witstijl.

Hij legt geweldige contrasten in zijn foto's en kan toveren met licht. Zijn reeks "Theofiel" vind ik meer dan prachtig omdat het me doet denken aan mijn eigen grootouders die ook op een boerderij leefden en werkten.
 

7. Ruben Terlou

Ruben Terlou, een Nederlandse dokter die vlot Mandarijns praat, maakte de geweldige reportage "Door het hart van China". Zijn erg eerlijke beelden geven vaak in één oogopslag een complete cultuurshock.