De keuze van onze art director Bernd: 5 grafische vormgevers in de kijker

Bernd

Senior grafisch ontwerper

26 juni 2018

Onze art director Bernd laat zich graag inspireren door andere grafische vormgevers. Hieronder lijst hij zijn persoonlijke top 5 op.

1. Amira Daoudi

Deze Brusselse grafisch ontwerpster is vooral bekend omwille van haar filmposters (denk aan: Rundskop, Black, Patser, …). Het mooie aan haar filmposters is dat ze naast een gevoel voor de juiste typografie ook oog heeft voor ‘het juiste beeld’. Ze slaagt er steeds in om een volledige film in één visual te vatten. Wat telkens opnieuw resulteert in een sfeervol ontwerp. Ze heeft haar eigen bureau Studio Daoudi, waar er naast filmposters tal van andere grafische parels gecreëerd worden.

 

2. Tom Hautekiet

De Antwerpse vormgever Tom Hautekiet maakt logo’s, affiches, boeken en platenhoezen voor onder andere tentoonstellingen, festivals en televisie. Ik apprecieer het vooral dat zijn werk altijd zeer uitgesproken grafisch is in plaats van digitaal. Zijn ontwerpen stralen voor mij ook iets compromisloos uit.

 

Full line-up #RW18 #poster #graphicdesign #festival

Een bericht gedeeld door Tom Hautekiet (@k_ie_t) op

 

 

3. Stephanie Specht

Een Antwerpse grafisch ontwerpster met een uitgesproken voorliefde voor print en papier. Haar werk is typografisch, minimalistisch en kleurrijk. Stephanie Specht kiest bewust voor het permanente van print in plaats van het instante ‘wegwerpgehalte’ van het digitale. Ze heeft het grafische hart met andere woorden op de juiste plaats.

 

4. People of Print

Deze London-based community bestaat uit grafisch vormgevers, art directors, illustratoren,… die zich focussen op print design. Ze geven ook zelf een Posterzine uit: een magazine dat je volledig kan uitvouwen tot poster. Je vindt er altijd mooie, kleurrijke en hedendaagse ontwerpen. 

 

5. Paul Fuentes

De Mexicaanse grafisch vormgever Paul Fuentes heeft maar één uitgangspunt in zijn werk: hij wil mensen vrolijk maken. Iets wat hij voornamelijk probeert te verwezenlijken aan de hand van fotografische, stilistische en inventieve mashups op Instagram.