Designer vs. developer: one team? (2/2)

15 april 2019

Wie gaat internetklikken op “designer vs. developer” komt snel uit op berichtgevingen als "de één komt van Venus, de ander van Mars". Toegegeven, we houden de mythe min of meer mee in stand. Maar hoe gedragen de twee zich in de praktijk? Is er werkelijk een gap? We legden 4 stellingen voor aan designer Max en developer Pieterjan.

Daarom kozen Max en Pieterjan deze antwoorden:

 
Hoeveel verschillende fonts zijn aanvaardbaar op 1 website?

                             1. < 6

                             2. > 6

Eigenlijk is het zowat de ongeschreven regel om niet meer dan 3 fonts op 1 website te gebruiken. Zo een font brengt immers heel wat familieleden met zich mee (regular, bold, italic, ...) waardoor er al snel een feestje ontstaat.

 
JQuery gebruik je voor?

                             1. Animatie en interactie op de pagina

                             2. Goede weergave op verschillende schermen

Niet te verwarren met Media queries, die gebruik je om je website pixel perfect te maken voor elke resolutie.

 
Vul aan: de hoeken van een button zijn ____

                             1. afgerond

                             2. recht

Er is geen goed antwoord. De ene heeft de button graag recht, de andere met afronding, nog een ander verkiest een ghost button. Als het ding maar doet klikken, zeggen we dan.

 
Webdesigners komen van Mars, developers van Venus?

                             1. Ja

                             2. Neen

Bij Typografics zeker niet het geval. Onze designers snappen code, onze developers weten zich grafisch uit te drukken. Een wisselwerking waar we heel actief op werken en die zich loont in sterke websites.

 

Werk je zelf aan je digitale branding? Doe gerust een beroep op onze designers en developersContacteer ons of bel +32 (0)52 41 45 65.

Geschreven door Andreas

Studio Manager

Andreas is ons veelzijdig Studio gezicht voor web & print. Zowel op het vlak van design als development is hij geroutineerd door ervaring. En hij blijft dagelijks leren, vooral van het team waar hij mee samenwerkt. Zijn planmatige instelling maakt van hem de juiste man voor de job. In een project houdt hij bovendien van open communicatie, de sleutel om tot een pixelperfect resultaat te komen.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.