Designer vs. developer: one team? (2/2)

15 april 2019

Wie gaat internetklikken op “designer vs. developer” komt snel uit op berichtgevingen als "de één komt van Venus, de ander van Mars". Toegegeven, we houden de mythe min of meer mee in stand. Maar hoe gedragen de twee zich in de praktijk? Is er werkelijk een gap? We legden 4 stellingen voor aan designer Max en developer Pieterjan.

Daarom kozen Max en Pieterjan deze antwoorden:

 
Hoeveel verschillende fonts zijn aanvaardbaar op 1 website?

                             1. < 6

                             2. > 6

Eigenlijk is het zowat de ongeschreven regel om niet meer dan 3 fonts op 1 website te gebruiken. Zo een font brengt immers heel wat familieleden met zich mee (regular, bold, italic, ...) waardoor er al snel een feestje ontstaat.

 
JQuery gebruik je voor?

                             1. Animatie en interactie op de pagina

                             2. Goede weergave op verschillende schermen

Niet te verwarren met Media queries, die gebruik je om je website pixel perfect te maken voor elke resolutie.

 
Vul aan: de hoeken van een button zijn ____

                             1. afgerond

                             2. recht

Er is geen goed antwoord. De ene heeft de button graag recht, de andere met afronding, nog een ander verkiest een ghost button. Als het ding maar doet klikken, zeggen we dan.

 
Webdesigners komen van Mars, developers van Venus?

                             1. Ja

                             2. Neen

Bij Typografics zeker niet het geval. Onze designers snappen code, onze developers weten zich grafisch uit te drukken. Een wisselwerking waar we heel actief op werken en die zich loont in sterke websites.

 

Werk je zelf aan je digitale branding? Doe gerust een beroep op onze designers en developersContacteer ons of bel +32 (0)52 41 45 65.

Geschreven door Andreas

Studio Manager

Andreas leerde op Sint-Lucas in Antwerpen om kunstig en conceptueel na te denken, maar het Adobe pakket kreeg hij onder de knie op Syntra Metropool in Antwerpen. Hij combineert dus uitstekend zijn technische kennis met creatieve ingevingen.

Zijn focus ligt op een goede communicatie met onze klanten en een knappe vormgeving, vaak ge├»nspireerd door het motto 'less is more'. Hij zal dan ook elke pixel onderzoeken tot het resultaat perfect is. Hij is planmatig ingesteld en is zo uitstekend geschikt om de planning in onze studio voor zijn rekening te nemen. 

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.