Deze 4 illustratoren zijn de inspiratiebron van onze grafisch vormgeefster Penelope

Penelope

Illustrator

23 april 2018

Grafisch vormgeefster Penelope studeerde af als illustrator en houdt in het bijzonder van ambachtelijk tekenen. Haar inspiratie haalt ze enerzijds uit het werk van andere illustratoren zoals Ward Zwart, Ephameron, Charlotte Dumortier en Marianne Gretteberg Engedal. Ook bezoekt ze regelmatig events om nieuwe dingen te ontdekken. Naar Sorry not Sorry, Grafixx en Druk Druk Druk kijkt ze dit jaar in het bijzonder uit.

Hieronder een overzichtje van Penelopes inspiratiebronnen!

1. Ward Zwart

Ward Zwart maakt vaak comics en grafische beeldverhalen. Underground culturen en punk komen dikwijls aan bod in zijn werk. Ik hou vooral van de grofheid en tegelijktijd ook gevoeligheid in zijn lijnvoering. Ook zijn verhalende poëtische beelden spreken mij enorm aan.

 

2. Ephameron

Illustratrice Ephameron (Eva Cardon) is gekend om haar street art en comics/grafische beeldverhalen. Ze legt op een ontroerende manier vast wat ze rondom zich observeert. Hierbij kaart ze regelmatig vrouwelijke thema's aan.

 

She talks to him about everything except for love. #inselform

Een bericht gedeeld door Ephameron (@ephameron) op

3. Charlotte Dumortier

Het werk van Charlotte Dumortier is vaak een kleurrijk spel van lijnen en vlakken. Ik hou van het aanstekelijke enthousiasme in haar tekeningen.

 

4. Marianne Gretteberg Engedal

Marianne Gretteberg Engedal, beter gekend als Skinkeape op Instagram, is een illustratrice uit Oslo. Het minimalistische in haar vaak verhalende werk vind ik erg geslaagd. Wat ook opvalt in haar tekeningen zijn de potloodlijnen en vlekken.

 

#illustrasjon #illustration

Een bericht gedeeld door Marianne Gretteberg Engedal (@skinkeape) op

3 events waar Penelope naar uitkijkt

Wat Penelope vooral aantrekt in onderstaande grafische events? "Het zijn stuk voor stuk events die de wereld van de grafiek opentrekken en soms letterlijk naar buiten brengen. Wat ik in het bijzonder leuk vind, is dat je er kan deelnemen aan tal van workshops en demonstraties. Er is veel ruimte voor experiment en als artiest kan je er zelf initiatief nemen of toonmomenten organiseren. Je krijgt gewoon enorm veel goesting en energie door hier aanwezig te zijn!"

1. Sorry, Not Sorry

Tweedaags festival Sorry, Not Sorry op 23 en 24 september 2018 in Gent.

Op en rond het water van de Oude Dokken vind je het werk van internationale graffiti-artiesten en aanstormend talent. Hiernaast is er ook randanimatie zoals slam poetry, skate en graffiti jams, concerten en workshops.

2. Graffix

Antwerps festival Graffix, van vrijdag 30 november 2018 tot en met zondag 2 december 2018

Een nieuwe lichting toonaangevende illustratoren en grafisch kunstenaars vult dit weekend met beeldverhalen, undergroundpublicaties, lezingen, expo's, workshops en animatiefilms.

3. Druk Druk Druk

Grafiekweekend Druk Druk Druk op zaterdag 5 en zondag 6 mei 2018 over heel België

Tijdens dit weekend kan je op verschillende plaatsen in België workshops, artist talks en sessies rond grafiek volgen. Denk aan: T-shirts zeefdrukken, je eigen boek risoprinten, etc.