Deze 7 YouTubers volgt onze motiondesigner Tom

11 oktober 2018

Onze motiondesigner Tom spendeert minstens 1 à 2 uur per dag op YouTube. “In het begin zat ik vooral op YouTube om concrete tutorials op te zoeken als ik zelf aan een filmpje werkte. Het is dan ook het ideale kanaal om jezelf permanent bij te scholen. En vooral om je te laten inspireren door bevlogen vloggers.”

Tom vindt YouTube een veel beter alternatief voor tv. Toch zijn ook series een bron van inspiratie bij zijn eigen werk. “Ik vind het aanbod op de klassieke tv eigenlijk niet zo boeiend. Ik volg enkel heel gericht een beperkt aantal series. Zoals West World, Game of Thrones en The Man in the High Castle. Dat zijn mijn inspiratiebronnen, al kijk ik nog steeds vooral naar series voor de verhaallijn. Maar ondertussen let ik ook op het gebruik van special effects, belichting, sound design, etc. Ik volg trouwens ook YouTube-kanalen over verschillende films, waar vloggers onder andere bepaalde plotkeuzes bespreken. Zoals Cinefix.” 

Onderstaande 7 YouTube-kanalen vindt Tom de moeite waard om te volgen als motiondesigner.

1. Peter Mckinnon

Peter Mckinnon wil zijn volgers diverse zaken bijleren over fotografie en cinematografie. Dat gaat van filmpjes over hardware tot concrete tips om beter met Adobe Première en After Effects te werken. Hiernaast vlogt hij ook. En houdt hij van koffie.

2. Andrey Lebrov

Andrey Lebrov focust zich in zijn YouTube-filmpjes op special effects en 3D. Hij deelt hierover diverse tutorials, tips en behind the scenes-materiaal.

3. Matti Haapoja

Matti Haapoja geeft je concrete tips om zelf filmpjes te maken. Van het juiste cameraperspectief bepalen tot info over concrete camera’s en tips waar je goede achtergrondmuziek vindt.

4. Sara Dietschy

Sara Dietschy bespreekt hardware en deelt ook tutorials. Ze leert je bijvoorbeeld hoe je een goed camera-interview afneemt. Ook stimuleert ze kijkers in haar vlogs om vooral veel te experimenteren en creatief te zijn.

5. Zack Ramelan

Zack Ramelan wil naar eigen zeggen graag een fulltime professionele filmmaker worden. Op zijn YouTube-kanaal toont hij onder andere hoe je jezelf zo natuurlijk mogelijk in beeld brengt en wat de beste camera’s zijn van 2018.

6. Chris Hau

Chris Hau geeft tips & tricks over uiteenlopende facetten van het filmproces. Hoe je je filmpjes beter kan monteren bijvoorbeeld. Ook toont hij hoe je onder andere auto’s filmt én reviewt hij hardware.

7. Greyscalegorilla

Greyscalegorilla is gespecialiseerd in tutorials over 3D. Enkele voorbeelden: Hoe creëer je een glossy metal logo in 3D? Of: hoe maak je een sterke title sequence in After Effects?

 

Kan Tom jouw bedrijf helpen met een filmpje?

Onze motion designer Tom heeft ervaring met diverse bedrijfsfilmpjes: van tutorials tot HR-video’s en reclamefilmpjes. Tom kan je video zowel in onze eigen studio als bij jullie in het bedrijf komen maken. Contacteer ons hier voor meer informatie!

 

Geschreven door Tom

Talent Trainer - Senior crossmedia & motion designer

Tom is geïnteresseerd in alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft. Voor zijn hogere studies koos hij dan ook voor de richting chemie. Eens dat diploma op zak, bleek het tijd voor een heel nieuw avontuur en vatte hij de richting Cross Media Ontwerp aan de Arteveldehogeschool aan. Daar werd de liefde voor grafisch en crossmediaal design aangewakkerd.

Die kunde zette hij bij Typografics achtereenvolgens in als studiomedewerker en consultant voor zowel print als motion design opdrachten. Sinds 2018 verwent hij cursisten in onze Talent Academy met de inzichten in After Effects en Première Pro die hij in de loop van zijn jarenlange carrière verzamelen wist.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.