Docu Graphic Means gemist? Herkansing op 9 januari!

11 december 2017

Filmdocumentaire ‘Graphic Means’: vertoning wegens groot succes herhaald

Op 30 november konden geïnteresseerde kijkers in het FOMU (Antwerpen) al een eerste maal kennismaken met de filmdocumentaire ‘Graphic Means’. Een divers publiek, van oude rotten in het vak tot jonge grafisch designers, werd ondergedompeld in de sfeer van weleer. Toen grafische vormgeving nog een ambacht was dat manuele precisie vergde en een bijzonder visueel voorstellingsvermogen.

Omdat niet iedereen die het wilde er toen bij kon zijn op 30 november, hebben Typografics en GRAFOC, het sectorfonds voor de Printmedia, de handen in elkaar geslagen voor een tweede voorstelling. Die kan bijgewoond worden op 9 januari 2018 en wel in de SPHINX-cinema te Gent.

Opnieuw is de vertoning gratis en inschrijven doe je via deze link

Doet de documentaire 'Graphic Means' niet direct een belletje rinkelen? Geen nood, je leest er alles over in deze blogpost. In een notendop: hoe werd er aan grafische vormgeving gedaan voordat computers of tools zoals Adobe Photoshop, InDesign of Illustrator? In 'Graphic Means' kom je het allemaal te weten! Een must voor iedereen die zelf aan de slag is als grafisch vormgever of designer.  

Geschreven door Debby

Marketing Manager

Na haar marketingstudies in Gent startte Debby op de salesafdeling van een cosmeticabedrijf. Vervolgens ging ze aan de slag in reclamebureaus: eerst coördineerde ze een magazine en later werd ze account voor de marketingportefeuille. Later trok ze vier jaar alle marketingprojecten bij een retailer. Ze vult haar vrije tijd met avondschool Spaans, een festival, concert of film. In de zomer houdt ze van een terrasje, winteravonden vult ze met een spannend boek.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.