Grafische kunst: evenementen najaar 2017

24 augustus 2017

The Paper Revolution: Soviet Graphic Design and Constructivism

 

In het nog nagelnieuwe Brussels Design Museum dat vlakbij het Atomium ligt kun je nog tot 8 oktober naar de tijdelijke tentoonstelling die de jaren ’20 en ’30 in de Sovjetunie belicht. Door middel van sprekende posters probeerden de toenmalige autoriteiten een grotendeels laaggeletterde bevolking enthousiast te maken voor het nieuwe regime. Grote letters, krachtige beelden en primaire kleuren voerden de boventoon. In de tentoonstelling werden ook boekomslagen en covers van tijdschriften opgenomen.

Volg deze link voor meer informatie 

Graphic Matters – Breda

Vroeger stond Graphic Matters bekend onder de naam ‘Graphic Design Festival Breda’. Een hele maand lang, tussen 22 september en 22 oktober beloven onze Nederlanse buren exposities, talkshows, workshops, rondleidingen en verrassende ontmoetingen.

Ontdek het programma vooral zelf, maar onze voorkeur gaat uit naar ‘The Design of Dissent’: een overzicht van hoe grafische vormgeving werd ingezet voor politiek protest vroeger en nu. 

Bezoek Emaillerie Belge

 

Emailplaten doen het nog altijd goed op rommelmarkten. De kleurige advertentieborden hebben immers een zeer specifieke look en fleuren dan ook menige living op. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 1 oktober kun je het productieproces en de privé-collectie van Emmaillerie Belge ontdekken.

Niet te missen als je het ons vraagt!

Us by Night

 

De opvolger van Offf by Night heet ‘Us by Night’ maar wijkt verder niet heel ver af van het beproefde recept: een leuke locatie waar vanaf de vooravond tot diep in de nacht spannende nieuwe zaken te ontdekken zijn op vlak van grafiek, technologie, beleving en illustratie.

Je weet dus waarheen tijdens de donkere nachten van 23, 24 en 25 november!

Geschreven door Debby

Marketing Manager

Na haar marketingstudies in Gent startte Debby op de salesafdeling van een cosmeticabedrijf. Vervolgens ging ze aan de slag in reclamebureaus en later trok ze vier jaar alle marketingprojecten bij een retailer. Vandaag is Debby verantwoordelijk voor marketing bij Typografics. Ze zorgt ervoor dat nieuwe en bestaande klanten de weg vinden naar Typografics en Talent Academy via de website, nieuwsbrieven, blogposts, sociale media, etc.

In haar vrije tijd houdt ze van zomeravonden met festivals en terrasjes, op winteravonden verkiest ze een concert, goede serie of Spaans boek. De laatste 4 jaar zijn vooral haar dochters haar voornaamste hobby.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.