3 grafische design trends voor 2021

8 december 2020

2020, ge moogt naar huis gaan. Hoofd omhoog richting 2021, dit is wat het ons op designvlak belooft te brengen.

TREND 1 > Classic Serif Fonts


Fris je toolbox alvast op met klassieke Serif Fonts, want 2021 wordt het jaar waarin ze in al hun elegantie de toekomstige designs gaan domineren. Dat komt omdat deze fonts bol staan van de nostalgie, exact wat elk humaan wezen nodig heeft na een onzeker corontaine jaar. ’t Is oud, ’t is betrouwbaar > downloaden, zeggen we.

TREND 2 > Emoji Design


Ze overheersen de SMS-taal en zijn zwaar vertegenwoordigd op sociale media: emoji. In 2021 krijgen ze ook een designwaarde als pictogram. Zet emoji creatief in op je marketingdragers en ga voor the extra mile: laat ze bewegen, tweak erop los, … en plof emoties op een herkenbare manier in je design.

TREND 3 > Inspiratie uit de natuur


Geen complete verrassing, maar in 2021 big thing: natuurlijke ontwerp trends. Boots elke gril van Moeder Aarde dus naar believen na in je designs en experimenteer met natuurlijk licht, zachte aardse kleuren en tinten, natuurlijke gradiënten in kleurenschema's, vloeiende lijnen, …

Ondersteuning voor je visuele communicatie?


Ons team wordt vertegenwoordigd door designers met elk hun eigen specialiteit: motion design, infographics, brochures, … Onze makers zijn goed in hun vak en worden gedreven door een positieve mindset. Dat schrijven we niet omdat onze baas dat graag leest, maar gewoon omdat het eerlijk waar is. Sarah geeft je op vraag nog meer eerlijke informatie, mocht je dat wensen.


Maak er wat moois van, in 2021!

Geschreven door Wouter

Senior Web & Motion Designer

Vlak na zijn studies tot grafisch ontwerper, aan de startlijn van zijn professionele loopbaan, ontdekte Wouter zijn passie: het web. We gaven hem de stempel ‘crossmedia & motion designer’ en sindsdien gaat hij voluit voor zijn favoriete mix: code en creativiteit. Het is zijn uitdaging een gepaste oplossing te vinden voor elk project, en dat doet hij met veel geduld.

Niet enkel op het werk stelt Wouter zich veelzijdig op. Zijn vrije tijd vult hij met fietsen, zwemmen en lopen. Man met een hart voor sport!


Boek Wouter

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.