Gratis download: 5 mockups

12 april 2021

Mockups voor dummies


Met mockups toon je je design in een natuurlijke omgeving. Ze geven de doodsteek aan de “Schoon, maar hoe ziet dat er in’t echt uit?” vraag van je opdrachtgever, want - no offence - die komt er sowieso.

Stel: je ontwerpt de affiche voor de eerste post-corona party in je gemeente (one day 😃), dat plaatje overtuigt méér als je het presenteert aan een muur. Een waarheidsgetrouwe weergave, een schets van mogelijk eindresultaat: dat verkoopt.

Het designproces wint aan efficiëntie


Zo een mockup heeft communicatiekracht. Als je als designer vol vertwijfeling naar je scherm zit te staren of dat logo nu het meest beloftevol is met koloniaal blauw of turquoise? Mock it up! Eureka x100, de visuele weergave van je werk zorgt voor een kick-ass beslissingsproces op het vlak van kleurenschema’s, typo’s, visuele stijl, …

Download 5 gratis mockups


Onze makers vulden een InDesign file met 5 mockups. Met liefde gemaakt, gratis te downloaden en te gebruiken om jouw designs tastbaar te maken.

All the luck! Wist je trouwens dat je in onze Talent Academy je grafische skills verder kan aanscherpen?

Geschreven door Eva

Senior crossmedia designer & Fotograaf

Eva is sinds 2005 aan de slag als graficus en heeft in die tijd al een enorme variatie aan opdrachten tot een goed einde gebracht. Aan motivatie om de spreekwoordelijke 'extra mile' te gaan voor onze klanten heeft Eva in elk geval geen gebrek. Deze goedlachse spring-in-'t-veld mag zonder meer een InDesign-krak genoemd worden. Hiernaast specialiseert ze zich ook in (bedrijfs)fotografie.

Ook in haar vrije tijd blijft creativiteit belangrijk voor Eva: zo experimenteert ze graag met verschillende looks en leeft ze zich uit met hobby's als kantklossen, haken of glasdraaien. Verder is ze een fervente reiziger.


Eva heeft meer dan 10 jaar ervaring in de sector.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.