Hier haalt webdesigner Sten online zijn inspiratie

30 augustus 2018

Webdesigner Sten maakte een top 8 van de sites, Instagram- en Twitter-accounts én YouTube-kanalen die hem inspireren.

1. MKBHD

MKBHD is een van ’s werelds bekendste YouTubers. De man is een tech reviewer pur sang, die altijd op een erg eerlijke en kritische manier hardware beoordeelt. Ook laat hij regelmatig filmpjes zien van zijn werk achter de schermen. Hierin toont hij hoe hij video’s edit en welke hard- en software hij hiervoor gebruikt.

 

Ferocious studio protection ?????

Een bericht gedeeld door Marques Brownlee (@mkbhd) op

 

2. Awwwards

Deze website raadt elke dag een ‘Site of the day’ aan. Hierbij kijkt men zowel naar het design als het gebruiksgemak van de site. Het is de kunst als designer en developer om een perfecte combinatie van de twee te creëren. 

4. Readdle

Readdle ontwikkelt apps en staat garant voor ontzettend betrouwbare, intuïtieve en UX-sterke applicaties. Spark, Calendars 5 en PDF expert zijn slechts enkele van hun apps.

 

5. @vanschneider

Deze Duitse designer tweet regelmatig over alles wat met design te maken heeft. Hij doet dit steeds op een originele manier. Je kent @vanschneider als de designer van Spotify en tal van andere grote softwareprojecten. 

 

6. PHLEARN

Dit YouTube-kanaal is gespecialiseerd in Photoshop Tutorials. Ik heb zelf al veel tutorials gezien en PHLEARN onderscheidt zich op vlak van professionalisme. De tutorials zijn bovendien up-to-date en er komen regelmatig nieuwe lessen bij. De trainer is bovendien erg gepassioneerd, wat het extra aangenaam maakt om de filmpjes te bekijken. 

7. Creative Market

Creative Market is een webshop waar designers onder andere foto’s, iconen, fonts, plug-ins, etc. kunnen aankopen. Elke maandag krijg je bovendien 6 gratis downloads dankzij Free Goods. Deze items kan je bewaren om ze later te gebruiken voor je projecten. 

8. Webdesigner News

Via de nieuwsbrief van Webdesigner News blijf je steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes over webdesign: van het aangepaste Gmail-design tot het nieuwe logo van Instagram. 

Geschreven door Sten

Senior webdesigner

Geprikkeld door het webgebeuren tijdens zijn opleiding Cross Media Management aan Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen vervolgde Sten zijn opleiding aan Syntra Antwerpen als webdesigner. Na een eerste werkervaring is hij er helemaal klaar voor om de projecten van Typografics tot een goed einde te brengen. Hij houdt het clean & minimal, ofwel laat hij zich helemaal gaan voor een totaal over-the-top design. Natuurlijk volgt hij de laatste designtrends en software nieuwigheden op de voet. Stiekem is hij wel een beetje een nerd, maar hey, dat blijft tussen ons toch? Zijn vrije tijd die gaat integraal naar sport. Hij voetbalt op dit moment bij Nijlen.

Boek Sten

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.