Hier haalt webdesigner Sten online zijn inspiratie

30 augustus 2018

Webdesigner Sten maakte een top 8 van de sites, Instagram- en Twitter-accounts én YouTube-kanalen die hem inspireren.

1. MKBHD

MKBHD is een van ’s werelds bekendste YouTubers. De man is een tech reviewer pur sang, die altijd op een erg eerlijke en kritische manier hardware beoordeelt. Ook laat hij regelmatig filmpjes zien van zijn werk achter de schermen. Hierin toont hij hoe hij video’s edit en welke hard- en software hij hiervoor gebruikt.

 

Ferocious studio protection ?????

Een bericht gedeeld door Marques Brownlee (@mkbhd) op

 

2. Awwwards

Deze website raadt elke dag een ‘Site of the day’ aan. Hierbij kijkt men zowel naar het design als het gebruiksgemak van de site. Het is de kunst als designer en developer om een perfecte combinatie van de twee te creëren. 

4. Readdle

Readdle ontwikkelt apps en staat garant voor ontzettend betrouwbare, intuïtieve en UX-sterke applicaties. Spark, Calendars 5 en PDF expert zijn slechts enkele van hun apps.

 

5. @vanschneider

Deze Duitse designer tweet regelmatig over alles wat met design te maken heeft. Hij doet dit steeds op een originele manier. Je kent @vanschneider als de designer van Spotify en tal van andere grote softwareprojecten. 

 

6. PHLEARN

Dit YouTube-kanaal is gespecialiseerd in Photoshop Tutorials. Ik heb zelf al veel tutorials gezien en PHLEARN onderscheidt zich op vlak van professionalisme. De tutorials zijn bovendien up-to-date en er komen regelmatig nieuwe lessen bij. De trainer is bovendien erg gepassioneerd, wat het extra aangenaam maakt om de filmpjes te bekijken. 

7. Creative Market

Creative Market is een webshop waar designers onder andere foto’s, iconen, fonts, plug-ins, etc. kunnen aankopen. Elke maandag krijg je bovendien 6 gratis downloads dankzij Free Goods. Deze items kan je bewaren om ze later te gebruiken voor je projecten. 

8. Webdesigner News

Via de nieuwsbrief van Webdesigner News blijf je steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes over webdesign: van het aangepaste Gmail-design tot het nieuwe logo van Instagram. 

Geschreven door Sten

Crossmedia designer

De skills van Sten zijn behoorlijk allround. Wild van ’t web, maar ook van video en print. Wild van minimal, maar ook van totaal over-the-top. Zo een profiel waar je véél aan kan vragen? Heb je goed begrepen. Daar zit zijn studie Cross Media Management aan Karel de Grote Hogeschool en vervolgopleiding webdesign natuurlijk deels voor tussen. In zijn interventies voor Typografics laat Sten zich opvallen doordat hij on-trend is en piekfijne softwareskills bezit. Zijn ogen altijd open, zijn brein op actief. Inspiratie zit overal!


Een zomer zonder festivals is er 1 verloren, zegt Sten. Zijn zwak voor goede rode wijn en Duvel met mate compenseert hij zonder mate met fitness, lopen, voetbal en spinning.


Boek Sten

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.