3x inspirerende talks op JSCONF 2019

25 juni 2019

JSCONF voelt wat als thuiskomen, we laten ons hier intussen voor de 3de keer inspireren door de nieuwste technologieën en werkwijzes.

De Belgische Javascript conferentie is ook telkens een fijn weerzien met medestudenten, docenten, oud-collega’s en klanten. Plus, er zijn hamburgers 😋.

3x inspirerende talks

TALK 1: Geertjan Wielenga van Oracle

Een grote organisatie vraagt om - ehm - organisatie. Om bij hun framework een wildgroei aan technologieën en libraries tegen te gaan, werkt Oracle met kant-en-klare openbare modules voor developers. Copy, paste, job done! 

Het publiek maken van je werkwijze is trouwens niet enkel voor open source guru Geertjan de way to go, bij grote bedrijven is het zowat een tendens. Zo krijg je immers feedback van je community.

Heb je de openbare projecten/libraries van Walmart, PayPal, AirBNB, Uber en Oracle al gecheckt?

TALK 2 - Jamie Maria Schouren van Deity

Mensen installeren nauwelijks nog apps! 80% van onze appende tijd gaat naar slechts 3 apps. De ultieme favorieten? Instagram, Facebook en Whatsapp.

Progressive web apps (PWA's) zijn voor meer en meer bedrijven een logische keuze. Dat zien we vooral bij webshops, waar de laadtijd van een pagina gelinkt is aan de opbrengst van een shop.

Bij Deity zijn ze erin geslaagd om webshops te maken die ontzettend snel laden, zo snel dat ze het laden van afbeeldingen bewust vertraagd hebben. Tuurlijk ben je er nu op gebrand om te weten hoe ze dit fixen? Ze hebben het openbaar gemaakt via het Falcon platform, dat het mogelijk maakt verschillende systemen te combineren:

  • info via WordPress/Drupal/ProcessWire

  • webshop via Magento/WhoCommerce/Shopify

  • zoeken via Algolia

TALK 3 - Sara Vieira van The New York Times

Om een nieuwe technologie te leren, hoef je vaak geen ingewikkelde dingen te bouwen. Integendeel, maak iets leuks! Om JavaScript en framework nog beter te beheersen, ontwikkelde Sara deze realtime piano waarbij elke website bezoeker gezellig mee kan tokkelen. Wie zet er Fur Elise in?

Geschreven door Pieterjan

Senior Webdesigner en -developer

Pieterjan studeerde Devine aan de Hogeschool West-Vlaanderen te Kortrijk. Zijn interesses bevinden zich op het kruispunt van design en technologie. Hij houdt er van uitgedaagd te worden op professioneel vlak en is altijd op zoek naar nieuwe technologieën om mee te werken. In zijn vrije tijd blijft hij bezig met technologie. Dat gaat van het bouwen van 3D printers of arcadegames tot het maken van apps. 
 
​Om toch nog wat in beweging te blijven vind je hem op tijdens het weekend regelmatig op de fiets.

Pieterjan heeft meer dan 5 jaar ervaring in de sector.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.