Intago en Typografics: meer dan een partnership

Danny

Managing Director

31 januari 2018

Sinds kort werken Typografics – outsourcing van webdesigners, front-end developers en Intago, het digital agency dat sterk inzet op klantenbeleving nauw samen. De reden voor dit partnership ligt voor de hand: beide bedrijven zijn complementair aan elkaar en zetten sterk in op kwaliteit en een onberispelijke dienstverlening.

Intago – think customer, get digital!

Intago is in luttele tijd uitgegroeid tot een stevige start-up met 12 medewerkers in het Hagelandse Tielt-Winge en het Limburgse Hasselt. Gevestigd in de Corda INCubator op de Corda Campus, begeleiden zij organisaties naar een klantgerichte digitale beleving. Ondanks hun jonge leeftijd haalden zij al klanten binnen zoals Pelican Rouge, Randstad, Baloise Insurance, Cegeka, Unizo en VDAB.

Tom Devos, founder: “De meeste bedrijven zijn zich meer dan bewust van de noodzaak om de klant centraal te stellen. De vraag is wel: hoe doe je dat? Bij Intago hebben we een specifieke methode uitgewerkt om een combinatie van directe en voortdurende feedback van klanten en observationele data om te zetten naar sterke inzichten. Aan de hand daarvan kunnen we dan een digitaal traject uitstippelen en implementeren dat ook daadwerkelijk op maat van de klant gemaakt is’.

Typografics – crossmediaal design op maat

Typografics ontstond 25 jaar geleden en stuurt grafisch vormgevers en digitale designers uit naar klanten. Het bedrijf mag zich ondertussen marktleider noemen op vlak van grafische interventies en verovert stilaan dezelfde plek op vlak van grafische opleidingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in het Oost-Vlaamse Hamme maar opende in 2017 ook een creatieve hub in Hasselt (Corda INCubator).

Maar ook in de grafische sector slaat de digitalisering volop toe. Danny Mertens, zaakvoerder Typografics: “De grafische wereld is volop in beweging. We worden elke dag geconfronteerd met nieuwe digitale platformen die elk hun eigen design vragen. Moderne consumenten eisen een vlekkeloze customer journey, en daar hoort een hedendaags design bij dat de klantenbeleving versterkt. En dat is net waar onze sterkte ligt én waar we Intago kunnen bijspringen’.

Hybride teams Intago – Typografics

Om een digitaal traject tot een succes te maken maken is het nodig dat verschillende skills en profielen nauw met elkaar samenwerken. Back-end development, front-end design en UX/UI-designers hebben elk hun rol, maar kunnen niet los van elkaar aan de slag. Daarom stellen Intago en Typografics hybride teams samen, op maat van de klant en het project. Zo kunnen beide bedrijven zich blijven focussen op hun eigen sterkte, én samen ijzersterke digitale transformatieprojecten afleveren.

Tom Devos: “We geloven sterk in hybride teams. Zo kunnen we als start-up niet alleen onze flexibiliteit tonen, maar kunnen we ook ons mannetje staan om grootschalige projecten perfect te realiseren bij klanten als Baloise Insurance, Pelican Rouge en Randstad.”