Met deze 5 trends scoor je op grafisch vlak in 2019

10 januari 2019

Onze grafisch vormgever Jorne koos 5 trends uit waarmee je als bedrijf het verschil kan maken in 2019.

1. Gradients

Gradients blijven trendy in 2019. Via kleurovergangen geef je een levendige en futuristische touch aan je design. Zeker in het logo-ontwerp wordt deze techniek erg belangrijk. In meer en meer logo’s worden tegenwoordig al gradients gebruikt.

Bron: Song hojong (Behance)

Bron: Maxim Shkret (Behance)

2. 3D-design

3D-design is de laatste jaren een blijvende trend. In 2019 zullen we dit vooral terugzien in logo’s en posters. De technologieën op dit vlak evolueren zeer snel, waardoor grafisch ontwerpers steeds meer mogelijkheden krijgen om spectaculaire ontwerpen te maken. Ook op vlak van typografie zal 3D een belangrijke rol spelen. De combinatie van 3D en typografie geeft ontwerpers veel vrijheid om te improviseren. 

3. Fluid & liquid effect

Met een fluid en liquid effect creëer je veel beweging in je visuals. Dit via simulaties van onder andere druppels en waterstromen. Samen met gradients zorg je zo voor verbluffende designs. Wil je het graag zelf eens uittesten? Download hier gratis liquid shapes. 

Bron: Olena Ovcharenko (Behance)

4. Illustraties

Unieke illustraties zorgen ervoor dat een bedrijf opvalt. Ook maken tekeningen je merk menselijker. Het team van Dropbox koos bijvoorbeeld voor illustraties omdat ze ervan overtuigd zijn dat je met simpele, universele tekeningen écht connectie kan maken met je klanten. Een leuk voorbeeld: als iemand zich uitschreef voor Dropbox Pro kreeg hij of zij een afbeelding van een huilende pc te zien. Dit had opmerkelijk veel succes, het bedrijf kreeg verontschuldigingen via Twitter en sommigen schreven zich zelfs opnieuw in.

5. Augmented Reality

Iedereen kent wel het beroemde spel Pokémon Go, de Google Glass of de beroemde SnapChat-filters: dit zijn allemaal vormen van AR. Met Augmented Reality voeg je een virtuele dimensie toe aan de werkelijkheid. Zo kan je je klanten via AR virtueel hun living laten herinrichten voor ze tot een effectieve aankoop overgaan. Adobe lanceert binnenkort een nieuw programma dat zich focust op AR: Project Aero. Ontwerpers zullen dankzij dit programma AR-content kunnen creëren met bestaande programma’s als Photoshop en Dimension CC. 

Geschreven door Jorne

Grafisch Vormgever

Jorne studeerde Grafimediatechnologie aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Als Junior Grafisch Vormgever heeft hij al aan zeer diverse opdrachten meegewerkt: van klassiek dtp-werk tot affiches, logo's, magazines en zelfs illustraties.

Ook speelt hij regelmatig tennis en geeft hij tennisles aan kinderen. Jorne heeft eveneens een grote passie voor oldtimer brommers en fotografie.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.