Musketon leert Typografics de fijne kneepjes van het vak

11 augustus 2016

Moeten we Musketon nog voorstellen? De designerillustrator en allround urban creative zou je kunnen kennen van zijn ‘Angry Bear’ sweaters of het legendarische Cara Pils T-shirt. Maar hij ontwierp ook al voor Mazda, Coca-Cola en MTV.

Eén van zijn geliefkoosde tools tijdens het illustratiewerk is Adobe Illustrator. Gisteren gaf het jonge talent een workshop Illustrator, dus daar stuurden we graag een aantal Typografics medewerkers heen om de fijne kneepjes van het vak op te pikken.
 
Alle opties bekijken? Dat kun je via deze link 

Tijdens de korte workshop gaf Musketon wat geheimen prijs, tricks voor prachtige resultaten en zo. Een grote hulp die hij heeft bij het maken van z’n prachtige illustraties is de handige plugin Dynamic Sketch van Astute Graphics. Deze tool verfijnt de lijnen van je illustraties, maar er zijn ook nog andere toepassingen. Hij is bijvoorbeeld ook bruikbaar als soort van pathfinder en nog veel meer.
Andreas Anastasiades

De creatie van Andreas

 

De creatie van Musketon

Tot slot gaf Musketon ook nog een set pins weg in de vorm van Illustrator tools aan een willekeurige gelukkige winnaar uit  het publiek. Het enige wat je moest doen was op Instagram een post maken met de hashtag Musketon. Op het einde van de workshop werd er uit de inzendingen een winnaar geloot. En geloof het of niet, onze college Andreas was de gelukkige!

Een klein fotomoment met de ster en zijn fanboys maakte de namiddag compleet ;-)

Geschreven door Andreas

Studio Manager

Andreas is ons veelzijdig Studio gezicht voor web & print. Zowel op het vlak van design als development is hij geroutineerd door ervaring. En hij blijft dagelijks leren, vooral van het team waar hij mee samenwerkt. Zijn planmatige instelling maakt van hem de juiste man voor de job. In een project houdt hij bovendien van open communicatie, de sleutel om tot een pixelperfect resultaat te komen.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.