Nieuw managementteam voor Typografics

16 augustus 2021

De grafische dienstverlener Typografics met hoofdzetel in Hamme krijgt per 16 augustus een nieuw managementduo. Caro Mertens en Kristel Pelgrims nemen het roer over van stichter Danny Mertens. Beiden zijn al actief in het management van Typografics en nemen een meerderheidsbelang in de onderneming. Typografics is met 70 werknemers (vast en freelance) al dertig jaar een gevestigde waarde in de grafische en communicatiewereld. Naast een divisie outsourcing van visuele specialisten en een interne grafische studio voor digitale en gedrukte communicatie biedt Typografics een eigen hooggewaardeerde Talent Academy aan. Ook Het Letterkabinet – het letterpress-centrum in Gent – behoort tot Typografics en zal voortaan door Caro Mertens en Kristel Pelgrims worden geleid. Danny Mertens zal tot 31 december actief blijven om de overgangsfase gedegen vorm te geven.

30 jaar partner van adverteerders en reclamebureaus

Vernieuwing in kwaliteitsvolle grafische dienstverlening loopt als een rode draad door 30 jaar Typografics. Wat begon als innovatief concept voor tijdelijke grafische dienstverlening bij bedrijven en in reclamebureaus ontwikkelde zich de voorbije 30 jaar als een onderneming die op uiteenlopende grafische behoeften een passend antwoord heeft.

De nieuwe CEO Kristel Pelgrims daarover: “De grafische sector evolueert heel snel qua technologie, terwijl bedrijven steeds meer flexibiliteit wensen. Wat niet verandert, zijn de verwachtingen voor kwaliteit. Typografics heeft hier het antwoord op. We werken op projectbasis in bedrijven of voor hen vanuit onze eigen studio. Het team beschikt over de laatste nieuwe middelen en hun kennis en vaardigheden blijven up-to-date in onze eigen Talent Academy die ook voor externe Adobe-trainingen openstaat.

Genomineerd als Trends Gazelle

Typografics is sterk gegroeid de voorbije 30 jaar. CEO Caro Mertens, in vaders voetsporen, heeft de ambitie om die groei op dezelfde manier verder te zetten. “We zijn in het verleden al genomineerd geweest voor een Trends Gazelle. Groei betekent voor ons echter niet enkel financieel maar ook in kwaliteit van mensen en het aanbod. Onze missie is om visuele communicatie steeds beter te maken. Digitaal en gedrukt want beide vereisen hun eigen expertise. We leggen de lat hoog en we willen die kwaliteit als onafhankelijke dienstverlener streng bewaken. Samen met Kristel gaan we daar hard aan werken volgens het DNA van Typografics.”


Geschreven door Kristel

Managing Director

Sinds augustus 2021 runt Kristel samen met Caro Typografics. Het dagelijkse bestuur van de interne organisatie is wat in haar handen ligt. Daarnaast speelt ze een stuwende rol in het groeiverhaal van Typografics als creatieve productiepartner.


Loskoppelen van haar job doet Kristel op de schoonste plekjes van ’t land, helemaal weg van #camperlife samen met haar partner en hond Jeda.


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.