Nieuw wagenpark bij Typografics

21 december 2020

We go the extra mile, ook voor ons wagenpark

Wie er een interne competitie op nahoudt om zoveel mogelijk Typografics bedrijfswagens per week te spotten (het gebeurt!), be aware: we namen recent afscheid van de herkenbare oranje/rode gestylde auto’s. Onze makers doorkruisen het land nu met een gloednieuwe BMW-bedrijfswagen die perfect is afgestemd op hun profiel, fiscale optimalisatie, kostenbeheersing en ons interne HR-beleid.

Medewerkers eerst

Mobiliteit is voor Typografics belangrijk. Onze grafische designers zijn actief over heel het land. We hebben gekozen om te werken met specialisten voor alle facetten: automerk en leasing uiteraard maar ook het doortrekken van de huisstijl in onze vloot. De medewerker kreeg een stem in de beslissing. Uit de studie van de verschillende merken, modellen, motorisaties en bijhorende voorwaarden twijfelden we tussen twee merken. Ons team kreeg de finale stem.

Typografisch 100% Typografics

Voor het buitendesign legden we de lat bijzonder hoog. Kan moeilijk anders, met een missie om visuele communicatie steeds beter te maken. Ons grafisch team schakelde in Formule 1-modus in de race naar iets unieks. In eensgezindheid kozen we voor onze huisstijlkleur zwart als drager, en een illustratieve uitwerking door designer Dirk Claessens van Eltipo. En eerlijk: als je die laatste vraagt iets typografisch te doen met je organisatie, is het wachten op het puntje van je stoel tot hij je met een designvoorstel verbaast. 


 “In het design heb ik met de letters van de bedrijfsnaam Typografics een vormentaal gemaakt, opgebouwd uit verschillende soorten stijlen van letters, bouwstenen en abstracte vormen.”, aldus Eltipo.


Het werd een boeiend grafisch proces dat in realisatie zorgt voor een krachtige uitstraling van onze fleet. Een doordacht letterspel in onze huisstijlkleuren, aangevuld met goud voor de gelegenheid. 

ALD Automotiv, BMW Group Gregoir & 3Motion: 🙏!

Dank ook aan onze andere partners. ALD Automotiv die instaat voor de leasing en fleetmanagement van onze vloot. Met BMW Group Gregoir met vestigingen in Jette, Puurs en Dendermonde kunnen we rekenen op een betrouwbare mobiliteitsleveranciers, die onze vloot met zorg omringt. 


De carwrapping tot slot werd uitgevoerd door 3Motion uit Zele. Een grijs-metallic wrapfolie met goudelementen kleurt de koffer, zijkanten en voorkant van onze wagens. Het precisiewerk van 3Motion is behoorlijk verbluffend, dat zou zelfs Pythagoras beamen.

Binnenkort bij jou op de parking?

Bijkomstig effect: onze makers doorkruisen Vlaanderen nu nog liever om mee te werken aan je visuele communicatie. Brochures, magazines, social media content, webdesign, animaties, … tot zelfs autobestickering toe: voor elk type ontwerp, starten we onze motor.


En … zeker streepjes blijven zetten als 1 van onze nieuwe auto’s je flankeert aan het rode licht ;-).

Geschreven door Danny

Founder

Danny richtte Typografics 30 jaar geleden op en liet het uitgroeien tot een kenniscentrum voor bedrijven én crossmediale talenten. Recent vertrouwde hij het dagelijkse bestuur toe aan zijn dochter Caro en Kristel. Maar loslaten doet hij niet, als aandeelhouder blijft hij actief betrokken bij zijn geesteskind. 


Zijn liefde voor typografie, beelden en kleuren geeft hij daarnaast nog steeds door via Het Letterkabinet: de creatieve ontmoetingsplaats van Typografics waar Danny een operationele rol speelt.


Elk vrij moment in zijn agenda wordt trouwens ook spelenderwijs ingevuld door kleindochter Ona, zijn oogappel.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.