Nieuwe kleur van het jaar: hoe gebruik je Pantone Greenery als grafisch vormgever?

13 december 2016

Ben je grafisch vormgever of designer? Dan heb je vast al gemerkt dat PANTONE GREENERY 15-0343 een nummer is uit het Pantone Matching Systeem (PMS) dat wij niet kennen. Ze komt uit de Cotton Swatch Library voor textielbedrukking. Maar op hun eigen website geeft Pantone wel de omzettingen naar de PMX-bibliotheken die wij wel kennen. De dichtstbijliggende PMS-code is Pantone 376 C met een omzetting naar CMYK (54-0-100-0), RGB (132-189-0) en HEX (#84BD00).

Pantone Greenery, kleur van het jaar 2017

Sinds het jaar 2000 komt Pantone elk jaar op de proppen met een kleur van het jaar. Zo probeert het bedrijf een kleurtrend te capteren die stromingen in zowel mode, architectuur, popcultuur en andere takken van design weerspiegelt. Voor 2017 is dit dus Pantone Greenery: een kleur die hoop moet uitstralen en een nieuw begin symboliseert.

Bovendien sluit het frisse en levenslustige groen mooi aan bij de trend van gezond eten en leven die de laatste jaren behoorlijk opgang maakt. Terug naar de natuur dus, en daarin gaat Pantone redelijk ver. Zo creëerde het in samenwerking met Airbnb een echte beleving ‘in het wild’ waar de kleur overvloedig aanwezig is.

Hier kun je ook een swatchset downloaden met complementaire kleuren. Lees ook onze eerdere blogpost over hoe je nieuwe Pantone kleuren voor InDesign of Illustrator kunt downloaden.

Geschreven door Michael

Training Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software. Dat Michael snel overeenkomt met anderen en zich goed kan inleven, helpt hem in de job.

Daarnaast staat Michael in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Zijn stevig gevulde werkagenda laat hij helemaal los van zodra Michael de play knop van zijn TV-afstandsbediening induwt: movie night on, work off.


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.