Niet 1 maar 2 Pantone kleuren van het jaar

8 februari 2021

December is voor onze makers zoveel meer dan ho-ho-ho. Het is de maand waarin het Amerikaanse kleureninstituut Pantone de nieuwe it-kleur van het jaar voorstelt. Deze keer wisten ze een stortvloed aan ‘ooohs’ en ‘aaahs’ te ontketenen, want Pantone schudde niet 1 maar 2 kleuren van het jaar uit haar waaier. Intussen staan codes 13-0647 en 17-5104 al opgeslagen in de kleurenbibliotheek van onze grafische software, zo vinden Illuminating Yellow en Ultimate Grey straks ook hun weg naar jouw visuele communicatie.


Een verrassend kleurenhuwelijk


Pantone wist hier toch een lichte schok tot diep in ons designerhart te veroorzaken: een knalgele optimist naast dat praktische grijs. Maar blijkt dat tegengestelden elkaar echt wel aantrekken. De combinatie van Illuminating Yellow en Ultimate Grey toont zich bijzonder krachtig, terwijl ze elk apart toch voor iets compleets anders staan. Pantone zelf omschrijft het als "een kleurenhuwelijk met een boodschap van kracht en hoop die zowel tijdloos als inspirerend is”. De gele energiekeling staat voor zonneschijn en optimisme, het grijs zorgt voor de stille geruststelling.

Zo geef je Illuminating Yellow en Ultimate Grey een plaats in je design


Pantone Connect kreeg er de afgelopen weken heel wat traffic bij van onze collega’s. Via deze website kan je experimenteren met verschillende palletten waarmee de kleuren van 2021 harmoniseren. Helpt je een ferm handje vooruit in je designproces. Adobe Stock vulde haar creative assets intussen ook aan met plaatjes die zich laten sieren door de Ultimate Grey + Illumating Yellow combinatie. En ja daar straalt een bepaalde vitaliteit vanaf, dus we zijn fan.

De nieuwe Pantone kleuren in jouw visuele communicatie?


Onze designvingers staan onder stoom: magazines, websites, beelden voor op sociale media, brochures, animaties, … elke van onze makers heeft zijn specifieke talent. Je eerste aanspreekpunt is collega Sarah, die je in geuren en kleuren vertelt hoe Typografics jou precies kan ontzorgen bij de creatie van je visuele communicatie. 

Geschreven door Julie

Senior Print & Motiondesigner

Julie studeerde Grafische Vormgeving aan de Arteveldehogeschool en vervolmaakte zich nog een jaar in Antwerpen. Ze ging eerst aan de slag als fotografe en later als grafisch ontwerper bij verschillende bedrijven. Ze kent ondertussen zo goed als alle programma's uit de Adobe suite op haar duimpje. Als Julie niet aan het werk is, dan vind je haar wellicht in een theaterzaal of achter haar piano of gitaar.

Julie heeft meer dan 10 jaar ervaring in de sector.

Boek Julie

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.