Typografics is 25 jaar en brouwt bier!

23 november 2016

Typografics bestaat in 2016 precies 25 jaar. Toen ik een kwarteeuw geleden besloot de stap te zetten naar het ondernemerschap had ik nooit kunnen denken dat ik vandaag een team van bijna 50 vaste medewerkers rond mij zou verzameld hebben. Nochtans is het niet altijd rozengeur en maneschijn geweest de afgelopen jaren. Zoals elke KMO die Vlaanderen rijk is hebben we op bepaalde momenten echt moeten knokken om er te geraken.

De laatste paar jaar kennen we een gestage groei, en dit op elk vlak. Vooral 2015 en 2016 zijn bijzonder vruchtbaar geweest en dat vertaalt zich in een uitbreiding van het aantal werknemers en het dienstenaanbod. Zo kunnen we een beter antwoord bieden op de vraag van onze klanten, vooral op vlak van crossmediaal design. Het web neemt immers een steeds prominentere plaats in als het op communicatie aan komt. 

Typografics is in elk geval klaar om ervoor te zorgen dat onze klanten ook op internet kunnen uitpakken met krachtige visuals en pakkende beelden.

Om dit jubileumjaar in stijl af te sluiten besloten we een bevriende brouwer een set bieren te laten ontwikkelen, speciaal voor onze klanten en goede vrienden. Bier, en meer bepaald speciaal bier, maakt de laatste jaren immers een opgemerkte come back. Een beetje zoals Typografics dus. Bovendien is het brouwen ervan een proces dat nogal wat kennis, ervaring en vakmanschap vereist. Precies wat we verlangen van onze Typografics mensen.

Crystal Content

Een goudblond bier van hoge gisting dat onze transparante manier van werken symboliseert. Kristalhelder communiceren, daarmee valt of staat immers een vlotte samenwerking.

Deadline Delayer

Een donkere Stout voor durvers. Of om te drinken nadat je – eventueel met de hulp van Typografics – die strakke deadline hebt gehaald.

Budget Booster

Een goudblond bier van hoge gisting dat onze transparante manier van werken symboliseert. Kristalhelder communiceren, daarmee valt of staat immers een vlotte samenwerking.

Wij blikken op de afgelopen 25 jaar terug met verwondering (omdat ze zo snel voorbij zijn gevlogen) en een vleugje melancholie (omdat vroeger altijd alles beter was). Maar met alles wat we geleerd hebben zijn we ook klaar om van de komende 25 jaar een even boeiende tijd te maken. En dat liefst met jullie er bij.

Ontdek onze portfolio hier.

Bedankt voor alles!​

Geschreven door Danny

Founder

Danny richtte Typografics 30 jaar geleden op en liet het uitgroeien tot een kenniscentrum voor bedrijven én crossmediale talenten. Recent vertrouwde hij het dagelijkse bestuur toe aan zijn dochter Caro en Kristel. Maar loslaten doet hij niet, als aandeelhouder blijft hij actief betrokken bij zijn geesteskind. 


Zijn liefde voor typografie, beelden en kleuren geeft hij daarnaast nog steeds door via Het Letterkabinet: de creatieve ontmoetingsplaats van Typografics waar Danny een operationele rol speelt.


Elk vrij moment in zijn agenda wordt trouwens ook spelenderwijs ingevuld door kleindochter Ona, zijn oogappel.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.