Typografics opent creatieve hub in Hasselt (Campus Corda)

3 oktober 2017

Typografics, het bedrijf uit Hamme (Oost-Vlaanderen) dat al meer dan 25 jaar grafische en crossmediale designers outsourcet, heeft sinds enkele maanden ook een kantoor in Hasselt. Op de Campus Corda/Incubator hebben ze een plaats gevonden tussen een aantal start-ups.

Danny Mertens, zaakvoerder van Typografics, is enthousiast. “Sinds enkele jaren groeit Typografics gestaag, en dat op elk vlak. Of het nu gaat over pure print, webdesign en front-end development of onze Academy/trainingscentrum, de aanvragen stijgen. Dat betekent ook voortdurend op zoek gaan naar nieuwe medewerkers om aan die vraag te kunnen voldoen. Ons kantoor in Hamme barstte op een gegeven moment uit zijn voegen. We moesten dus wel actie ondernemen.

Hasselt bruist van leven en samenwerkingsmogelijkheden

Maar waarom werd er dan precies gekozen voor Hasselt? Dat is toch geen evidente keuze voor een bedrijf met zijn wortels in Oost-Vlaanderen.

Danny Mertens: “Hamme is dan wel onze uitvalsbasis, onze mensen zitten elke dag bij klanten over heel Vlaanderen. We komen overal, van Oostende tot in Genk. Een bijhuis openen in Hasselt betekende in de eerste plaats een bereikbare werkplek voor de mensen die wonen in de streek van Leuven, Antwerpen of de Kempen. Daarnaast is het voor ons ook een manier om onze opleidingen toegankelijker te maken. Cursisten kunnen nu kiezen of ze een opleiding volgen in Hasselt of in Hamme.”

Eco-systeem

Campus Corda zet heel erg in op samenwerking tussen de verschillende bedrijven die onderdak hebben gevonden op site van de voormalige Philips-fabriek in Hasselt. Start-ups kunnen er terecht in de Incubator en worden door meer gevestigde waarden onder de vleugels genomen.

Danny Mertens: “Er beweegt vanalles in Hasselt en het is als ondernemer dan ook zeer prettig om de drive en de inzet van jonge, beginnende bedrijfjes te zien. Het is een echte wisselwerking: Typografics wordt uitgedaagd om anders te denken en te ondernemen, de start-ups kunnen dan weer leren hoe je groei duurzaam maakt. We zullen dus regelmatig ontmoetingsmomenten organiseren en bijwonen. Enkele weken geleden hebben we al de spits afgebeten met een eerste Lunch & Learn rond Adobe Spark. Die werd ook live op Facebook uitgezonden.

Nieuwe grafici, webdesigners en UX/UI-designers gezocht

Tenslotte is Typografics nog steeds op zoek naar nieuwe krachten, freelancers zowel als vaste medewerkers. Specifiek voor de regio Hasselt gaat het om grafisch en crossmediale vormgevers, webdesigners en front-end developers en getalenteerde UX/UI designers. Meer informatie en een sollicitatieformulier vind je hier 

Geschreven door Danny

Managing Director

Toen Danny Mertens 30 jaar geleden begon met Typografics had hij nooit durven dromen ooit een bedrijf te leiden met meer dan 40 medewerkers. Maar vandaag is het wel zo ver. Hij studeerde in 1987 af als grafisch vormgever aan het Sint-Lucas Instituut te Brussel en is tot op vandaag zeer geïnteresseerd in typografie, beelden en kleuren. Met meer dan een kwarteeuw ervaring in de grafische sector heeft hij de evolutie van analoog naar digitaal van dichtbij meegemaakt.

Vandaag stuurt Danny, samen met Caro &Kristel, Typografics in de richting van verdere groei zodat het bedrijf verder kan uitgroeien tot kenniscentrum voor bedrijven én crossmediale talenten.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.