Van deze 3 After Effects functies is crossmedia designer Ilias fan

12 oktober 2021

After Effects is mijn ‘click to go’ als het aankomt op videobewerking. De software verbluft met een hoop tricks waarmee je je postproductie opkrikt. Van deze 3 ben ik in mijn job als crossmedia designer fan.

1. Motion tracking

Tekst, logo’s en grafische elementen mee laten bewegen met je video? Much easy met motion tracking. Het is een eenvoudige techniek die tot visuele geweldigheid leidt. Dit is het draadje dat je dient te volgen: Venster > Tracker > Track motion > Analyse. Zo gaan er radarwieltjes in After Effects lopen waardoor je bv. het logo van je klant in een vloeiende beweging mee laat verschijnen in z’n bedrijfvideo. 

2.Cinema 4D plugin

De Cinema 4D Lite plugin zit standaard in je After Effects software ingebouwd om - ironisch genoeg - 3D visualisaties te creëren. Toegegeven, bij eerste gebruik vond ik het wat overweldigend. Maar eens je de basics in je vingers hebt, besef je gauw dat deze plugin alles behalve een one trick pony is voor het maken van motion graphics, video game assets, … Een geweldige speeltuin die voor een extra meerwaarde in je videomateriaal zorgt.

3.Motion graphics templates

Ik investeer geregeld in de aanmaak van MOGRT’S. Zo heb ik altijd wel iets klaarliggen om een mooie geanimeerde titel in videomateriaal te verwerken. De motion graphic templates in After Effects laten je toe vooraf animaties te programmeren, die je dan per project inhoudelijk en naar stijl gaat adapteren. Een lifesaver wanneer je postproductie deadline er snel aankomt. 

After Effects nog meer ontdekken?

Kijk eens naar wat mogelijk is in onze Talent Academy, daar vind je o.m. After Effects trainingen vanaf basisniveau.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.