Van dichtbij bekeken: #KeepYourDistance

23 maart 2020

De #BlijfInUwKot en #StayHome hashtags slaan ons om de oren. A f s t a n d houden is wat we moeten doen in volle coronacrisis. Om deze boodschap nog wat extra kracht bij te zetten, lanceerde onze klant Happiness Brussels een topinitiatief dat een opmerkelijke ronde doet op de sociale media: #KeepYourDistance.

Het idee? Blaas wat witruimte in je logo, om het belang van afstand te onderstrepen. Tal van grote en kleine namen sprongen — met 2 armlengtes tussen elkaar — op de kar.

Typografics sensibiliseert mee

Senior grafisch vormgeefster/Spacing queen Eva gaf het Typografics logo ademruimte. Collega Jan zorgde voor de animatie. Zo zetten we het #KeepYourDistance signaal verder op onze Facebook, Instagram en LinkedIn pagina’s.

Waarom witruimte je design beter maakt

Dat van die witruimte is trouwens een belangrijk element in design. Het geeft een toegevoegde waarde aan de lees- & scanbaarheid van je website, e-mailing of logo. Witruimte (dat niet per definitie wit hoeft te zijn) verhoogt de user experience. De startpagina van Google? Bestaat voor 90% uit wit, waardoor je muis quasi automatisch naar de zoekbalk wordt geleid.

Zen hé, gewoon eens een beetje wit?


Verzorg jezelf & omgeving, #KeepYourDistance en een gigantisch schouderklopje op a f s t a n d aan alle coronahelden.

Geschreven door Eva

Senior crossmedia designer & Fotograaf

Eva is sinds 2005 aan de slag als graficus en heeft in die tijd al een enorme variatie aan opdrachten tot een goed einde gebracht. Aan motivatie om de spreekwoordelijke 'extra mile' te gaan voor onze klanten heeft Eva in elk geval geen gebrek. Deze goedlachse spring-in-'t-veld mag zonder meer een InDesign-krak genoemd worden. Hiernaast specialiseert ze zich ook in (bedrijfs)fotografie.

Ook in haar vrije tijd blijft creativiteit belangrijk voor Eva: zo experimenteert ze graag met verschillende looks en leeft ze zich uit met hobby's als kantklossen, haken of glasdraaien. Verder is ze een fervente reiziger.


Eva heeft meer dan 10 jaar ervaring in de sector.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.