Aha! Zo maak je een sterk logo.

21 maart 2020

Een logo is een belangrijk huisstijlelement én krachtig marketinginstrument. Wie een sterk logo neerzet, weet impact te winnen bij z’n publiek. Onze designers houden zich bij logo ontwerp altijd aan 4 basisregels, zo weten we het beste te halen uit het herkenningspunt van je organisatie.


1. Hou het simpel

Met een logo toon je de essentie van je organisatie in 1 beeld, het laat je identiteit zien. Vertaal je bedrijfswaarden in het logo en hou het ontwerp simpel, skip de details. Denk ook aan schaalbaarheid: wie weet staat je logo straks in mini variant te blinken op je Instagram account, en lift het intussen in groot formaat mee met de vrachtwagens van je organisatie.


2. Creëer harmonie

Een harmonieus samenspel tussen kleuren, vormen en lettertypes zorgt ervoor dat er 1 geheel ontstaat. Dat is belangrijk om duidelijkheid te geven aan je publiek. Zij moeten in 1 oogopslag zien waar je organisatie voor staat.


3. Maak het tijdloos 

Het basisidee van je logo moet robuust zijn, zodat het jaren meegaat. Details in je logo kan je natuurlijk aanpassen aan veranderende trends. Kijk bv. eens hoe Netflix meewalst op veranderingen.

4. Denk crossmediaal 

Je logo moet zowel werken in print als op het web, maak dus verschillende variaties: een standaard logo, een logo met baseline, een enkel symbool uit het logo, ... Zo kan je crossmediaal puzzelen met je brand assets.

Een sterk logo voor je organisatie?

Vertrouw je ontwerp of redesign toe aan onze makers, visuele communicatie maken waar niemand kan naast kijken is helemaal ons ding.


Mail naar sarah.degendt@typografics.be voor inlichtingen of een offerte.

Geschreven door Seppe

Senior Grafisch Vormgever

Seppe studeerde Grafisch Ontwerp aan het VISO in Mariakerke en versterkte na afloop ervan de Typografics rangen. In zijn functie als grafisch vormgever is hij creatief, leergierig en bijzonder gemotiveerd. Hij voldoet zo helemaal aan de eisen van Typografics én die van onze klanten. Het leukste aan zijn job vindt hij de afwisselende opdrachten en klanten, zo wordt hij steeds weer uitgedaagd. Zijn sterke grafische skills combineert hij met open communicatie, bij Seppe weet je altijd waaraan en waaraf.

 

Seppe vindt inspiratie uit zijn stevig gevulde boekenplank of wat actiever op zijn skate- of snowboardplank. De natuur kan hem altijd verwonderen: sky above, earth below, creative mind within.

Boek Seppe

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.