Geanimeerde explainer video voor IVC

IVC Group, wereldspeler in o.m. tapijttegels en vinyl, vond bij onze creatieven dé oplossing om zijn professioneel netwerk visgraatvinyl te laten plaatsen met maximale perfectie: een geanimeerde product explainer video.

Gemaakt door Ilias

Crossmedia & motion designer


Enthousiast volk over de vloer: IVC Group. De wereldspeler in o.m. tapijttegels en vinyl vond bij onze creatieven dé oplossing om haar professioneel netwerk visgraatvinyl te laten plaatsen met maximale perfectie: een geanimeerde product explainer video.


Een volledige handleiding in 1,5 minuut.

Het is dat een geschreven handleiding nogal eens het triestige lot ondergaat van onaangeroerd in een kartonnen doos te blijven liggen. Dat heb je vanzelfsprekend niet met bewegende beelden, de boodschap erin komt binnen en blijft harder plakken. Net daarom is zo een geanimeerde product explainer video een handig alternatief voor de geschreven versie.

Na een heldere briefing deed het beeldbrein van collega Ilias waar het sterk in is: de creatie van een storyboard dat zich liet afwisselen door close-ups, topshots, wideshots en animatie. Een succesvolle combinatie om complexiteit zonder woorden uit te leggen. 


Als internationale verdeler komt de explainer video van IVC Group bij heel wat nationaliteiten terecht. Via animatie leg je eenvoudig een boodschap uit die iedereen begrijpt, welke taal je ook spreekt.

Ilias, Crossmedia Designer

In deze conceptfase is wisselwerking met de klant essentieel. Dankzij de straightforward aanpak van IVC Group lag er snel een goedgekeurde versie van het storyboard op tafel.

We werken al langer samen met Typografics als partner om pieken in werklast op te vangen of een aanvulling te zijn op skills die we niet/onvoldoende in house hebben. Zo is ook de samenwerking met Ilias tot stand gekomen. Hij stelt zich flexibel op en kan snel ingepland worden wanneer we een vraag stellen. Ilias heeft een rustige persoonlijkheid, wat samenwerking aangenaam maakt. Hij werd onmiddellijk door de collega’s in het grafisch team aanvaard. Doordat hij ook kwalitatief werk aflevert, denken we bij een vraag naar video onmiddellijk aan Ilias.

Wim Alliet, Senior Graphic Designer @ IVC Group

Opname & postproductie

De video-opname liet zich in een halve dag afklokken. In postproductie werkte Ilias aan een sterke dynamiek om de doelgroep bij “de les” te houden. Belangrijke stappen in het proces van visgraat leggen, kregen bv. een ingezoomd beeld. Ilias voegde er met Première Pro en After Effects animatie bij in de vorm van pijltjes, een spons, … en werkte de explainer video af met een sympathieke audio sound. Een in- en outro in de IVC Group huisstijl geven de video subtiele branding.

Het is aangenaam samenwerken met Typografics. Ze beloven binnen de 24u een reactie als je een vraag stelt, maar dit is vaak veel sneller.

Wim Alliet, Senior Grafisch Designer @ IVC Group

Video marketing voor jouw merk?

Video is een enorm krachtig format en hoort thuis in een hedendaagse communicatiemix! Ga gerust even ten rade bij collega Sarah, als aanhanger van de video-first strategie vertelt ze je graag over de meerwaarde ervan in je contentplan.

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!