Heerlijk heldere folder & animatie voor De Watergroep

Om hun communicatie rond de nieuwe debietsbegrenzers kracht bij te zetten, zette De Watergroep ons aan het werk. Een folder en animatie, dat doet onze designers meteen watertanden.

Gemaakt door Jens

Senior Grafisch Vormgever & IllustratorWe heffen een glaasje fris drinkwater!

Yippie, we heffen een glaasje fris drinkwater op de foldercreatie voor De Watergroep, want met hun 3-luik wonnen ze de Heerlijk Helderprijs 2021. Dat is een overheidscadeautje voor teksten die een toonbeeld zijn van heerlijk heldere taal. Knap copywerk van het Vlaams waterbedrijf, dat een visuele omkadering kreeg van onze makers.

Folder en animatie

Om de communicatie rond hun nieuwe debietsbegrenzers kracht bij te zetten, wenste De Watergroep een folder en animatie. In de briefing stipten ze aan graag met iconen/pictogrammen te werken. Dat zijn nu eens exact de woorden waarmee je collega Jens aan het watertanden krijgt. Hij werkte zowel de folder als het storyboard voor de bijhorende animatie uit. 

“Voor ik ga illustreren, bedien ik mezelf van een inspiratieshot. Op Pinterest, Dribbble en Behance heb ik best al wat uren versleten. Daarnaast tracht ik altijd door de ogen van de lezer te kijken.”, vertelt Senior Grafisch Vormgever & Illustrator Jens. “Ik vind het fijn als ik een idee mag laten groeien. Ik maak variaties, wat helpt om tot een hoger niveau te komen in je eindresultaat. Voor illustraties is Adobe Illustrator mijn go-to app, nadien breng ik de illustraties via InDesign in de tekst lay-out.”

De manier waarop de folder en animatie is gevisualiseerd, is één van de elementen waarmee we de Heerlijk Helderprijs wonnen. Daar was Typografics een erg goeie partner in die actief meedacht bij elk visueel element, kleurtje, … 

Karlien Premereur Teammanager communicatie De Watergroep

Details zijn geen details

Ze maken je design, weet ook Jens. Hij slaagde erin beelden, kleuren en ruimte te creëren die de foldertekst mooi ondersteunen.

De golvende lijn die doorheen de folder wordt doorgetrokken en speelt met veel en weinig water (achtergrondkleur) is bijvoorbeeld een fijn detail dat zowel informatief klopt als visueel aantrekkelijk is, en zo een goede meerwaarde toevoegt aan het ontwerp.”

Credits aan collega Tom die het storyboard van Jens tot leven wekte in After Effects en zo een heldere animatie aanleverde.

Trots dat deze folder de Heerlijk Helderprijs 2021 won. De informatie komt duidelijk goed over, doel bereikt!

Jens, Senior Grafisch Vormgever & Illustrator

Onze makers aan het werk zetten?

Folder, explainer video, website, logo, nieuwe huisstijl… Sarah laat alle informatie die je wenst heerlijk helder tot bij jou druppelen, gewoon even op haar schouder tikken.

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!