In beeld: de missie van avAnt

avAnt, een school met ambitie waar studenten hun eigen ambities kunnen waarmaken. Hoe je dit in een krachtig beeld vat? Senior Grafisch Vormgever & Illustrator Jens praat er gemakkelijk een schoolboek over vol, maar houdt het hier to the point.

Gemaakt door Jens

Senior Grafisch Vormgever & Illustrator


Herkenbare visual voor ouders en leerlingen

“Na een brainstorm met collega’s Seppe en Filip stelde ik enkele concepten aan avAnt voor. De lijn 'Neem je toekomst in eigen handen' mepte de andere overtuigend van tafel. In de campagnebeelden combineren we de slogan met een element dat elke leerling unaniem in handen neemt als ze naar school gaan: de boekentas, een krachtig symbool voor het vastnemen van de eigen toekomst.”

De samenwerking met Jens verliep vlot. Hoewel we met een strakke deadline zaten, kreeg ik voldoende tijd om feedback te geven. Het resultaat van de ontwerpen mag er zeker zijn, ze zetten alle domeinen van de verschillende opleidingen die we aanbieden in de kijker.

Tine Pauwels, Administratief medewerker Communicatie avAnt

Op dreef in Photoshop

“Ik zorgde voor de creatie van 4 beelden, die telkens staan voor een andere sector: mode, veiligheid, wetenschap en gezondheid. De schooltas kreeg in Photoshop het logo en avAnt symbool opgenaaid en wordt omgeven door typerende hedendaagse leermiddelen waar leerlingen bij avAnt van gebruik kunnen maken, het zijn de attributen die ze in hun toekomstige job ook zullen tegenkomen. De campagnebeelden dragen de blauwe huisstijlkleur.”

Op de hort door ’t stad

Hoe stuur je nu zo een campagne richting je doelgroep? In dit geval heel letterlijk: de campagnebeelden bolden mee met bussen en trams. Valt niet naast te kijken!

Voor de creatie van de campagnebeelden werd geen fotoshoot georganiseerd. Alles wat je ziet, werd binnen Photoshop gemaakt. De stijl is realistisch en toch zijn het allemaal stockbeelden. Daar ben ik best trots op.

Jens, Senior Grafisch Vormgever & Illustrator

Iets voor jou photoshoppen?

Jens en onze andere collega’s maken er met plezier ruimte voor vrij in de agenda. We vinden onze weg in allerhande crossmediale assets. Wil je er meer over weten? Sarah gidst je met het geduld van een doorwinterde schooljuf doorheen de opties.

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!