Kristel ontwerpt outdoor brochure voor Winsol

De nieuwe inspiratiebrochure van Winsol is een buitenbeentje. Niet omdat het 52 pagina’s lang gaat over outdoor, maar vooral omdat de look afwijkt van de gekende Winsol huisstijl.

Gemaakt door Kristel

Senior Graphic Designer


De nieuwe inspiratiebrochure van Winsol is een buitenbeentje. Niet omdat het 52 pagina’s lang gaat over outdoor, maar vooral omdat de look afwijkt van de gekende Winsol huisstijl. Samen met senior grafisch vormgever Kristel trekt de Belgische specialist in PVC/ALU een stijlvol sobere lijn door het ontwerp van de brochure. Met Kristel speelt Winsol trouwens een thuismatch, daar vertrouwen ze al jaren op haar voor hun visuele communicatie.

De outdoor inspiratiebrochure bundelt de mooiste outdoor projecten, een bijzonder drukwerk dat erin slaagt de beelden voor zich te laten spreken. Het is een krachtig marketinginstrument voor de Winsol dealers.

Kristel, senior grafisch vormgever

Concept > drukwerk


“Samen met het marketingteam van Winsol werd beslist welke beelden de brochure zouden halen. De basis voor mij om een concept uit te werken dat straalde in zijn soberheid, de foto’s zijn immers key.”, vertelt Kristel. 


Het resultaat bundelt zich tot pagina’s met grote beelden die afgewisseld worden door quotes en installatiedetails. Niet de gekende gele huisstijlkleur, maar een mix aan blauwtinten draagt de brochure. Nadat Kristel de foto’s een nabehandeling gaf in Photoshop en het geheel keurig rangschikte in InDesign, ging ook de volledige drukwerkbegeleiding door haar handen.


“Ik begeleidde dit project tot aan de papierkeuze toe. Dankzij de open cultuur bij Winsol kon er snel worden geschakeld en was er een korte doorlooptijd om de brochure te creëren. Efficiëntie toppertje, want ik werkte ten slotte wel van thuis.”

Kristel is onze vaste vormgever een aantal dagen per week. Intussen kent ze ons bedrijf door en door. Een zegen om met haar samen te werken.

Karolien Coussée, marketing manager Winsol

Je realisaties in de kijker zetten?


Denk eens aan een brochure, het is de ideale drager om je projecten op papier te etaleren. Sarah geeft je met oprechte bevlogenheid de info die je nodig hebt. En laat dat “van thuis uit” geen stopper zijn, onze makers zijn het onderhand wel gewoon (intussen verlangen we wel verder naar het moment dat corona gewoon weer bier is. Met zo een citroenpartje in de flessenhals, heerlijk!).

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!