Logo, huisstijl en website Bast


Het team van Typografics mocht het logo, de huisstijl en de website ontwerpen van het schrijnwerkersbedrijf Bast.

Onze grafisch vormgever Benjamin nam het logo en de huisstijl op zich. “Eerst en vooral moest er een naam bedacht worden voor het nieuwe bedrijf. Het team van Typografics heeft meteen de koppen bij elkaar gestoken en ik ben uiteindelijk met het kort en krachtige ‘Bast’ en de bijhorende baseline ‘Hart voor Hout’ op de proppen gekomen. De bast is een belangrijk onderdeel van een boom en symboliseert ook de degelijkheid en kwaliteit van het schrijnwerkersbedrijf. Een korte naam is bovendien ook grafisch heel interessant.”

“Vervolgens heb ik een aantal logovoorstellen gedaan en in samenspraak met de klant werd uiteindelijk voor een sobere versie in goud en zwart gekozen. Ik wou hiermee een kwalitatief gevoel geven aan het geheel.”

“Het logo en de kleuren gaven me direct inspiratie om een in het oog springende camionette te bekleden. Daarnaast maakte ik ook een template voor briefpapier en legde ik het gebruik van logo, kleur en typografie vast in een beknopte stijlgids.” 

Onze webdeveloper Jonathan licht toe hoe het team de nieuwe website voor Bast heeft aangepakt. “We hebben gewerkt in het content management system (CMS) Processwire. Dit gaf ons de vrijheid om een krachtig CMS te koppelen aan een ongelimiteerde visuele vrijheid.

We wilden graag een premium sfeer creëren met donkere tinten die bij het goudgele logo passen. Via Sketch en Photoshop werkten we eerst enkele concepten uit. Al vrij snel hadden we een ontwerp klaar waar de klant tevreden mee was en konden we aan de slag met de ontwikkeling.”

Belang van een snelle site

“Om steeds een lichte en snelle website te garanderen, kiezen wij niet voor frameworks zoals Bootstrap. Deze vertragen je site namelijk, iets wat niet interessant is voor je ranking in Google. Wij maken in plaats hiervan gebruik van procesautomatisatietools om onze code en assets te optimaliseren. Bovendien biedt Processwire ook degelijke caching om de requests naar de server te beperken.

Het resultaat is een strakke moderne website, verfijnd met enkele subtiele animaties die extra dynamiek brengen in het geheel. Bovendien is alles ook mobile responsive.”

xx

“Typografics heeft ons van A tot Z geholpen: van een nieuwe naam en logo tot een complete huisstijl en website. Ik ben heel tevreden over het resultaat. Het is erg klassevol geworden, net zoals ik op voorhand in gedachten had. De samenwerking verliep ook heel vlot, dus ik heb alleen maar lof voor het team!”
Stijn Verhelst, zaakvoerder Bast

Bekijk al de foto's van deze case

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!