Nieuwe site voor Bond Zonder Naam

Designbureau Choco schakelde Pieterjan in voor het re-design van de website van Bond Zonder Naam

Gemaakt door Pieterjan

Senior Webdesigner en -developerCommunicatiebureau Choco uit Antwerpen werd vorig jaar door Bond Zonder Naam aangezocht om het DNA en de huisstijl van de organisatie te actualiseren. Dat ging van logo tot storytelling. En daar hoorde natuurlijk ook het design bij voor een nieuwe website. Pieterjan, webdesigner en front-end developer bij Typografics, werd door Choco gevraagd om de eerste ideeën, design en technische mogelijkheden met elkaar te verzoenen en een aantal voorontwerpen te maken. Over de aanpak en de manier van werken is Pieterjan alvast zeer lovend.Alles was heel goed voorbereid door de mensen van Choco. Concept, logo, foto’s teksten, …. Voor ik begon aan het voorontwerp heb ik heb eerst samen gezeten met de designer en de projectmanager die instonden voor de strategie.
Pieterjan Maes

Briefing

Moodboard

Op basis van hun uitleg ben ik op zoek gegaan naar inspiratie voor dit specifieke project. Ik schuim elke dag ongeveer een half uurtje het web af om nieuwe dingen te ontdekken. Afbeeldingen of artikels die ik dan interessant vind plaats ik in mijn Evernote. Telkens ik met een nieuw project start gebruik ik deze verzameling als startpunt.


Wireframe

Een eerste structuur

Samen met de Art Director heb ik dan nog wat verder gebrainstormd op basis van mijn vondsten in Evernote. Tegen de namiddag had ik dan al een eerste structuur en zijn we nog eens rond tafel gaan zitten. Weer alles besproken. En tegen de late namiddag nog eens. Zo kreeg ik constant feedback en kon ik tegen het einde van de dag een eerste voorstel op tafel leggen.


Visual Design

Every pixel matters

De volgende week werd ik terug verwacht. In tussentijd had Choco het voorstel doorgestuurd naar BZN én naar het webbureau. Van beide kanten kwam er dus opnieuw informatie die ik meenam in het vervolgtraject. Die werkwijze hebben we zo’n drietal weken herhaald: dus met geregelde feedbackmomenten.


Dat de nieuwe website van Bond Zonder Naam nu online is en dat ik daar toch een beetje aan heb bijgedragen, daar ben ik wel trots op. Het was ook een heel interessant project en ik heb veel bijgeleerd van al die verschillende mensen met een verschillend professioneel profiel. 


Wat maakte dit een tof project voor mij:
 

  • Goede voorbereiding en communicatie van Choco
  • Heel veel feedback en samenwerking
  • De inspiratie die ik al die jaren heb verzameld kon ik eindelijk gebruiken
  • Mooi resultaat, dat uiteindelijk ook echt gebruikt is (ook al is het enkel het design van de homepage)

Bekijk het resultaat op www.bzn.be


Bekijk al de foto's van deze case

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!