Packaging design voor Barbecook

Gemaakt door Jensie

Talent Trainer & Senior grafisch vormgever


En of ons designteam op hete kolen zat om mee te werken aan de rebranding van Barbecook. Sinds het BBQ merk vorig jaar overgenomen werd door LivWise doorloopt het een transformatie, die een doorvertaling nodig had op de verpakkingen. Een verhaal neerzetten met packaging design, vuur maar af. Met een team van vijf ging het twee maanden richting het walhalla voor elke grillmaster.


Rebranding toepassen op verschillende dragers

Hoewel elk van onze makers geniet van een eigen specialiteit, hadden ze in dit project 1 gemene deler: sterke Photoshop & InDesign skills. Die eerste is de uitgesproken go-to voor foto retouches, de tweede om het artwork vorm te geven.

“De nieuwe Barbecook stijl was al enigszins uitgedacht, maar voor een zeer beperkt aantal producten en nog niet op dozen. De eerder gemaakte keuzes lieten zich niet zomaar vertalen naar een 3 dimensionaal ontwerp, dat was dus zeker een uitdaging.”, vertelt collega Jensie. “LivWise is zeer goed voorzien van artwork. Maar aangezien Barbecook vrij recent werd overgenomen door hen, ontbrak dit voor sommige producten. Bij enkele minder belangrijke artikels werd dit omzeild door stockfoto's en een portie Photoshop skills.”


Wisten ze te smaken, onze proactieve houding


Hoewel de opdracht van het uitvoerende karakter was, kon er vanuit ons team proactief meegedacht worden. Suggesties en ideeën delen om nog sterkere communicatie neer te zetten, dat zit in ons DNA. Iets wat Barbecook wist te appreciëren.

Het team van Typografics is zeer professioneel en werkt snel, ik kon niet altijd volgen met briefings en controles :-). Je merkt dat er ervaring zit.

Justine Desmet Marketing & Content LivWise

Een beroep doen op ons team voor je visuele communicatie?

In team of alleen, bij jou op kantoor of bij ons, uitvoerend of conceptueel, ... Er kan heel veel, leg Sarah dus gerust op de rooster ;-).

Of al zin gekregen in een BBQ? Vind wat inspiratie op https://www.barbecook.com.

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!