Pixelperfect πŸ‘Œ, het ontwerp van een OLED bedieningsscherm

Gemaakt door Arno

Senior UX/UI Designer


Dat het als designer héél fijn is te mogen meewerken aan een nieuwe huisstijl, folder of andere communicatiedrager. Maar wist je dat we β€” bovenop immer enthousiasme β€” een bijzonder inwendige juij maken bij atypische vragen?

Zoals deze van Velbus Domotica bijvoorbeeld: collega Arno nam de lay-out voor de OLED schermen van de Velbus Edge Lit bedieningsmodule met ingebouwde led-verlichting op zich en dat deed hij pixelperfect πŸ‘Œ.

Veel info, weinig ruimte

De bedieningsmodule koppelt design aan functionaliteit (thermostaat, klok, berichten, …). Je snapt het plaatje: veel info op een beperkte drager. 

Velbus Domotica had nood aan:

  • Een goed leesbaar en hedendaags font in 3 verschillende groottes (klein, normaal en groot)
  • Iconenset in 16, 24 en 32 pixels.
  • Lay-out van alle types pagina’s.

Inspired by pixelart

Geladen met de briefing en een OLED scherm van 128 op 128 pixels zette ik de volgende stap in dit figuurlijk klein project: inspiratie zoeken! Pixelart heeft me heel erg geholpen. 
Arno; UX/UI Designer
Vooral het uitzoeken van het ideale pixel font was geen evidentie: het mocht niet te zwaar zijn gezien het beperkte geheugen van de module, Γ©n het moet leesbaar zijn in het kleinste formaat.
Zeker in combinatie met de bijhorende iconen ontstond een puzzelwerk op microformaat. Meertaligheid zorgde voor een extra uitdaging: donderdag en Donnerstag verschillen dan maar 1 karakter, op dit kleine OLED schermpje maakt dat natuurlijk wel een verschil.

Voor lay-out van de schermen werd Photoshop gebruikt, de ideale software ook voor de export naar .bmp formaat voor OLED.

Een pixelperfect resultaat

Ik bouw graag interfaces voor web en app. Een OLED scherm helpen ontwerpen, vraagt toch net weer andere aandachtspunten. Het 128 op 128 pixel scherm brengt beperkingen met zich mee, het vraagt wat denkwerk om dit optimaal vorm te geven.
Arno; UX/UI Designer
Onze samenwerking met Arno was zeer aangenaam en productief. Stipt, betrokken, open voor suggesties met een mooi resultaat als gevolg.
Bart Van Audenhove, Support Engineer Velbus

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!