Schoon schip, een nieuw logo voor FCS

FCS ging met ons in zee voor hun visuele communicatie, Senior Grafisch Vormgever Peter aan het roer voor een nieuw logo + raam- en autobestickering.

Gemaakt door Peter

Senior Crossmedia designer


Flanders Crew Services, een dijk van een naam binnen de maritieme sector. Als onestopshop ontzorgen ze crewleden aan wal met o.m. hotelreservaties, trein- en vliegtickets, transport … In hun Seaman’s Lounge kan scheepsbemanning de uren buiten het schip comfortabel doorbrengen. Blij dat FCS voor hun visuele communicatie met ons in zee ging, Senior Grafisch Vormgever Peter aan het roer voor een nieuw logo + raam- en autobestickering.

Sluizen open voor een maritieme reis vibe

“Het logo van Flanders Crew Service speelt op 2 thema’s. De maritieme vibe als prior element, met daarbij een knipoog naar reizen. Qua kleurkeuze greep ik dan ook naar blauw. Een donkere tint, afgezet tegen een lichtere variant. Met deze 2 kleuren tekende ik een boot silhouette. De letters van Flanders Crew Services kregen een flinke tweak met duidelijke golfbeweging in de letter F. Diezelfde golf zie je ook terug in de schouw van de boot.”

Met Peter hadden we een heel fijne samenwerking. We spraken onze visie met hem door, waarna hij enkele logo voorstellen deed. We deelden ons gevoel, bekeken zijn drafts door de ogen van onze klanten en kwamen zo tot een finaal ontwerp. Voor ons: boenk erop.

Linda Van Den Bosch, zaakvoerder Flanders Crew Services

Keep rolling

Voor de uitrol van het logo, stelde Peter nog raam- en autobestickering voor. Het logo wordt afgezet op melkglas, een eye-catcher in het straatbeeld. Op de firma busjes van FCS is gekozen voor een sobere wit/blauw combinatie.

Kapitein van jouw visuele communicatie?

Een hoop talent hier in huis om jou professioneel bij te staan: print, motion, animatie, web … Toeter even in Sarah haar mailbox, daar krijg je geen spijt van.

Bekijk al de foto's van deze case

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!