Dries voelt de UX/UI vibes voor Swoove

Dries maakt de dans app Swoove zo gebruiksvriendelijk dat geen enkel dansbeen kan blijven stilstaan.

Gemaakt door Dries

Senior UX/UI Designer


Hebben je dansbenen Swoove al ontdekt? In deze nieuwe app laat je een zelfgemaakte avatar op de beat bewegen, je Renegade en andere moves kan je natuurlijk delen met je vrienden. 


De makers van Swoove moonwalkten onze Studio binnen met de vraag de UX/UI van de app op punt te zetten. Collega Dries tuimelde na 3 bijna perfect uitgevoerde pirouettes in zijn bureaustoel en ging aan de gang.


Voor dit project werken we samen met het talent van Intelligent Internet Machines en Unity developer Sakari.

Stap 1 > UX Design / Wireframing

“Om het team op 1 lijn te krijgen, visualiseerde ik alle ideeën in wireframes met miro ( > mega tool!). Een belangrijke stap in het UX/UI proces, hier heb je namelijk de kans aanpassingen snel door te voeren en het geeft je een overzicht van alle functionaliteiten.”, Dries - Senior UX/UI Designer.

Stap 2 > UI Design

“Het likje verf! In deze fase ontwierp ik een visuele look & feel die in interface components werd gegoten. Op deze manier kwam ik tot een gebruiksvriendelijk mobile UI. Dit alles m.b.v. Adobe Xd.”

Sinds de samenwerking met Dries is de ontwikkeling van de Swoove app in een stroomversnelling geraakt. Hij snapt de visie van het product en naast te ontwerpen wat we vragen, maakt hij voorstellen die het niveau nog hoger tillen.

Jeroen, Development Lead bij Sakari

Stap 3 > User testing

“Meten is nog altijd weten. We organiseerden regelmatig user tests. Feedback van het Swoove doelpubliek werd omgezet in verbeteringen aan de app. Een meerwaarde in het UX/UI verhaal.”, besluit Dries.

Zie je ook toekomstmuziek in een doordachte UX/UI?

We juichen het heel erg toe. Naast UX/UI design vind je in ons team een pool aan divers talent: DTP, motion, grafisch ontwerp… Steek je licht op bij Sarah.

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!