Talent Scan voor BD myShopi


Talent Scan voor BD myShopi

Recent rekruteerde BD myShopi een nieuwe creative designer. De 2 kandidaten met sterkste soft skills werden uitgenodigd voor een Talent Scan bij Typografics.

 

Talent Scan, de objectieve evaluatietool voor grafische profielen

De Talent Scan helpt recruiters en HR-medewerkers een beeld te krijgen van de hard skills van een sollicitant. Die leggen in onze Academy een grafische test af en worden door onze experts beoordeeld op basis van objectieve criteria.

De Talent Scan gaf me als manager niet enkel een goed beeld van de technische bagage van de kandidaten voor de functie van creative designer, maar dient ook als basis voor het trainingsplan van Evelyne.
Aurélie Delespierre, marketing manager BD myShopi

Op 1 dag wordt zowel de theorie als de praktijk getest. Tijdens de theoretische proef worden InDesign, Photoshop, Illustrator en druktechnieken doorgelicht op basis van een vragenlijst. De praktijk wordt getoetst a.d.h.v. mini-opdrachten. Het resultaat is een gedetailleerd rapport dat inzicht geeft in de capaciteiten, werkpunten en algemene kennis van de kandidaat.

Ik verbeter nu sinds een jaar de Talent Scans van onze eigen sollicitanten. Uit hun cv valt niet altijd eenvoudig af te leiden hoe hun softwarekennis zich in de praktijk vertaalt. De Talent Scan geeft objectief weer hoe sterk kennis/vaardigheden van een grafisch ontwerper ontwikkeld zijn en wat precies de blinde vlekken zijn.
Jensie De Gheest, Talent Trainer

Evelyne, creative designer @ BD myShopi

De Talent Scan vertelde dat ook Evelyne haar hard skills helemaal zijn wat BD myShopi nodig heeft. Sinds kort staat ze er als de nieuwe creative designer in voor o.m. de grafische opmaak van interne/externe communicatie en het opvolgen van drukwerk.

Dit is hoe zij de Talent Scan ervaren heeft:

Bij deze Talent Scan worden je kennis van en vaardigheden met de verschillende Adobe programma’s echt op de proef gesteld. Verder word je super vriendelijk onthaald door de collega’s van Typografics. Kortom: een zeer leuke, leerrijke ervaring en het is zeker een aanrader voor iedereen die zijn skills wil testen.
Evelyne Van Esbroeck, creative designer BD myShopi

De Talent Scan inzetten tijdens je rekruteringsproces?

Neem contact op met Sarah via mail of 052/41.45.65.

Benieuwd naar onze andere cases?

Bekijk hier de creaties van onze andere designers!

Neem direct contact op

Jill

Jill staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op jill.vanderpoorten@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!