1991

1991

Typografics is geboren

Na zijn opleiding reclametekenen aan het Sint Lucas Brussel en zijn korte carrière als vormgever en nettekenaar bij het bureau De Visscher & Van Nevel, start Danny als zelfstandig vormgever. Dit is de beginperiode waar het manuele werk (papiermontage, nettekening) overgaat naar computer (Apple Macintosh). Vanaf het begin biedt Danny DTP-diensten aan voor reclamebureaus en drukkerijen. Briefings worden opgehaald. Thuis maakt hij de documenten drukklaar. Nadien wordt het werk op floppydisk terugbezorgd aan de klant.

1999

Vast team

Meer en meer klanten vinden de weg naar Typografics. Door de vele opdrachten en de vragen van klanten om bij hen ter plaatse te komen werken, ontstaat het idee om een poule van freelancers rond Danny te scharen. Dit is het moment waarop de term “Grafische Interventies” is ontstaan. Typografics wordt nu nog steeds beschouwd als de pionier op gebied van dit soort grafische diensten. De eerste vaste medewerker komt in dienst.

2000

Eerste verhuis

De privéwoning van Danny barst uit zijn voegen. Er wordt dan ook verhuisd naar het centrum van Dendermonde.

2003

Crisis

Ondanks de economische crisis slaagt Danny er toch in om met 9 medewerkers in vast dienstverband het hoofd boven water te houden.

2008

Typografics Academy

Typografics is nu officieel erkend door Adobe als Authorised Training Centre (AATC). Klanten en medewerkers kunnen nu opgeleid worden door interne Certified Instructors die de Adobe pakketten tot in de puntjes beheersen.

2009

Tweede verhuis

Verhuis naar Zwaarveld 45 in Hamme. Die is noodzakelijk omdat Typografics nog altijd uitbreidt. Jammer genoeg slaat de financiële crisis ook toe: klanten snoeien in hun budgetten en het worden twee moeilijke jaren.

2011

Groei

Typografics viert zijn 20ste verjaardag en krijgt stilaan de wind in de zeilen. In totaal tellen we nu 21 vaste medewerkers. Maar liefst 9 personen meer dan in 2010.

2013

Web Interventies

Verdere uitbreiding door onze Web Interventies.

2016

25 jaar Typografics!

Ons 25-jarig jubileum! We krijgen het bericht dat we genomineerd zijn als Trends Gazelle voor de provincie Oost-Vlaanderen. Dat betekent dat we bij de snelst groeiende bedrijven van de provincie zijn.

Toekomst

Dringend iemand nodig?

Had die opdracht gisteren af moeten zijn, of komt er een project op je af waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken? Contacteer ons! We laten je onmiddelijk weten of we je uit de nood kunnen helpen.