Summer School 'In Motion 2018'

Beschrijving

Doelgroep: (Digitale) marketeers die hun online zichtbaarheid willen verhogen.

Video en bewegend beeld zijn essentieel om te scoren op sociale media en andere online kanalen. Ben je zelf nog geen pro op dat vlak? Geen probleem, wij leren je tijdens onze tweedaagse Summer School in Aalst hoe je op een laagdrempelige manier je werk, jezelf of je verhaal professioneel in beeld brengt.

Wat gaan we allemaal doen?

Onze trainers helpen je eerst en vooral op weg met de principes van beeldvorming, montage en het strategisch publiceren van je visueel verhaal.

Samen met het gerenommeerde productiehuis Arendsoog scherpen we je kennis aan op het gebied van film en foto. Waar moet je op letten en hoe breng je bepaalde zaken in beeld? Wat werkt wel en wat net niet? Hoe gedraag je je voor een camera?

Je gaat ook zelf aan de slag met eenvoudige apparatuur zoals je eigen smartphone of fototoestel en enkele handige apps.

Na afloop van onze Summer School kan jij professionele foto’s en video’s maken om te delen via allerlei online kanalen.

 

Typografics is erkend dienstverlener (DV.O106158) voor de KMO-Portefeuille. Hierdoor kan je tot 40% van het inschrijvingsgeld laten subsidiëren door de Vlaamse overheid. Kijk op www.kmoportefeuille.be om de voorwaarden te kennen.

Deze opleiding maakt geen onderdeel uit van het Flex-abonnement.

Voortraject

 

Vanaf woensdag 15 augustus kun je op ons platform inloggen. Daar maak je een profiel aan en kun je kennismaken met de andere deelnemers. Je krijgt er ook de nodige uitleg om een (gratis) Adobe ID aan te maken en de vereiste apps te installeren op je smartphone en/of tablet. Daarmee ga je tijdens de Summer School aan de slag. Je kunt ook al wat experimenteren met de verschillende apps. Heb je vragen of loop je vast? Gooi het in de groep: onze lesgevers helpen je met plezier verder!

Donderdag 23 augustus

 

09u00: Aankomst en registratie

09u30: Sessie Arendsoog: fotografie
Uitleg over de principes van beeldvorming. Ontdek hoe je doelgericht een onderwerp in beeld brengt en welke zaken je foto’s beïnvloeden, zoals lichtinval en kleur. Je zal versteld staan hoe je met enkele cruciale tips je foto’s naar een hoger niveau tilt.

11u00: Rondleiding Utopia
Utopia is het culturele en literaire zenuwcentrum van Aalst en omstreken. Een architecturaal pareltje ontworpen door het befaamde KAAN architectenbureau. Het is in de eerste plaats een hypermoderne bibliotheek maar biedt ook onderdak aan de academie voor podiumkunsten. Een belevenisbibliotheek naar Scandinavisch model. Tijdens de rondleiding neem je zelf foto’s en video’s met je smartphone. Hiermee bouw je later een verhaal op. Je krijgt hierbij tips van een professional die uitlegt waar je allemaal moet op letten bij het maken van je foto’s en video’s.

12u30: Lunch

13u30: Introductie Creative Cloud
Overzicht van de Adobe Creative Cloud & de verschillende mobiele apps Cloud storage en bestandsdeling

13u45: Foto’s bewerken met Lightroom mobile
Je creëert je eigen visuele stijl en past deze toe op je foto’s. Daarna exporteer je je beelden voor gebruik in andere apps of voor publicatie online.

15u00: Break

15u15: Experimenteren met Adobe Spark Post
Je maakt boeiende visuals voor sociale media in je eigen unieke stijl.

16u15: Aan de slag met Adobe Spark Page
Je leert hoe je een visueel verbluffende longread maakt met Spark Page. Deze app laat je toe om single scrolling webpages of longreads te maken die je online kan delen. Bekijk hier enkele voorbeelden van Spark Pages.

17u00: Einde

Vrijdag 24 augustus

 

9u00: Ontvangst

9u30: Sessie Arendsoog: video
Wat je op dag 1 geleerd hebt over beeldvorming tijdens de sessies fotografie trekken we nu door naar video. Ook geven we je een pak nuttige tips over hoe je personen of zaken optimaal in beeld brengt. We tonen je hiernaast hoe je zelf naturel voor de camera staat. Het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend om je rustig en natuurlijk te gedragen als je weet dat je gefilmd wordt.

11u15: Verkenning Adobe Premiere Clip
Adobe Premiere is dé tool om video’s te bewerken. Adobe Premiere Clip is de light versie die je gebruikt op tablet of smartphone. Deze voormiddag leren we je hoe je een goede tijdlijn opbouwt in Adobe Premiere (Clip). Een logisch opgebouwd verhaal is namelijk belangrijker dan special effects en andere toeters en bellen. Je gebruikt hiervoor de beelden die je zelf hebt gemaakt tijdens deze Summer School. Overzicht Premiere Clip en de mogelijkheden Basisinstellingen van Premiere Clip Hoe monteer je video’s? Effecten en visuele stijl toepassen Exporteren van je video Je verhaal afwerken in Adobe Premiere Pro

12u30: Lunch

13u30: Werken met Adobe Spark Video
Adobe Spark Video is een specifieke tool voor marketeers die aan visual storytelling willen doen. De app assisteert je bij het opzetten van een verhaalstructuur zodat jij je kan concentreren op het invullen van de inhoud en het vertellen van je verhaal. Dit door middel van afbeeldingen, video-opnames, tekst, iconen en zelfs je eigen stem als verteller. Klinkt dit ingewikkeld? Integendeel, Adobe Spark Video maakt het je zo gemakkelijk mogelijk en leidt je doorheen het hele proces.

15u00 Break

15u15 Adobe Spark Video: deel 2

16u Nabeschouwing

16u30 Afscheidsdrink

Algemene voorwaarden

Lesdata & locaties

Datum Uur
do 23/08/2018 09u00 - 17u00
vr 24/08/2018 09u00 - 17u00

Michael

Prijs

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding

€780 excl BTW

Bespaar op je opleiding

Typografics is erkend dienstverlener voor de KMO-Portefeuille. Hierdoor kan je tot 40% van het inschrijvingsgeld laten subsidiëren door de Vlaamse overheid. Kijk op www.kmoportefeuille.be om de voorwaarden te kennen.

Middelgrote onderneming

€546,00 excl BTW

Kleine onderneming

€468,00 excl BTW

Wist je dat Typografics één van de weinige Adobe Authorised Training Centres is in België? Dat betekent dus dat je les krijgt van gekwalificeerde professionals die garant staan voor kwaliteit van jouw opleiding