Opleiding

Summerschool voor marketeers

Ben jij een (digitale) marketeer en leef je helemaal op van likes? Is sharing voor jou ook caring en is je smartphone zowat vergroeid met je hand? Ben je steeds op zoek naar de juiste visuals, foto's en filmpjes om voor je bedrijf of je organisatie impact te creëren op sociale media?

Dan is deze Summerschool absoluut iets voor jou! We leren je er hoe je je foto's pimpt als een pro, hoe je zelf eenvoudige video's maakt en bewerkt zodat je jouw 'brand' of merk in de kijker kunt zetten. Tot slot zorgen we met onze partner in digitale marketing - OM Collective - dat je weet welke bewegende beelden je kunt gebruiken voor je verschillende SEA-campagnes (Google, Youtube, ...).

Na 2 dagen ben je er helemaal klaar voor om ons tijdens het najaar van onze sokken te blazen met stunning visuals!

Voortraject

Vanaf woensdag 16 augustus kun je op ons platform inloggen. Daar maak je een profiel aan en kun je kennismaken met de andere deelnemers.

Je krijg er ook de nodig euitleg om een Adobe ID (gratis) aan te maken en je de nodige apps die je tijdens de Summerschool beter zult leren kennen te installeren op je smartphone en/of je tablet.

Je kunt dan ook al wat experimenteren met de verschillende apps. Heb je vragen of loop je vast? Gooi het dan in de groep: onze lesgevers zorgen voor een correct antwoord!

 

Woensdag 23 augustus: aan de slag met Photoshop

Tijdens een rondleiding in de Duvel brouwerij neem je zelf met je smartphone foto’s en video’s waar je later een verhaal mee opbouwt. Onderweg krijg je tips van een professional die je uitlegt waarop je moet letten bij het maken ervan. 

 • Ontdek de Adobe Creative Cloud & de verschillende mobile apps

 • Lightroom Mobile

 • Photoshop Mix & Fix

 • Adobe Premiere Clip: monteer je video’s en voeg je er je eigen branding aan toe

 

Donderdag 24 augustus: Video

Video is dé trend in marketingmiddens. Meer en meer stellen bedrijven hun producten en diensten voor door middel van korte clips, al dan niet geanimeerd. Als marketeer kun je dus niet achterblijven! Tijdens de Summer School leren we je dan ook zelf basic video’s maken, bewerken en publiceren.

 • Adobe Premiere Clip
  ​Adobe Premiere is dé tool om video’s te bewerken. Adobe Premiere Clip is de light-versie die je gebruikt op tablet of smartphone. Geloof het of niet: een goede video draait vooral rond een logisch opgebouwd verhaal dan special effects en andere toeters en bellen. Deze voormiddag leren we je hoe je zo’n ‘tijdlijn’ opbouwt in Adobe Premiere (Clip). Natuurlijk gebruik je daarvoor de video’s die jullie zelf hebben gemaakt om zo tot een natuurlijk aanvoelend geheel te komen.
 • Meet the Adobe Spark Family
  ​Met Adobe Spark creëerde Adobe een tool specifiek voor marketeers die aan visual storytelling willen doen. Versterk je content door ze te ondersteunen met boeiende onepagers of video’s. Met Adobe Post zorg je dan weer voor een consequente beleving over al je social media kanalen (Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, …)
 • OMCollective – the social media experts
  Video killed the radiostar, dat is ondertussen wel duidelijk. De vraag is dus niet óf je video gebruikt om je boodschap over te brengen, maar hoe. Om écht impact te creëren en mensen te bereiken heb je online nog een enorm publiek dat je kan bereiken met je video. In deze workshop leer je niet enkel welk type video’s je kan gebruiken op welke sociale media kanalen, we gaan er ook echt mee aan de slag. Want social media will kill the television star.

Typografics is erkend dienstverlener (DV.O106158) voor de KMO-Portefeuille. Hierdoor kan je tot 40% van het inschrijvingsgeld laten subsidiëren door de Vlaamse overheid. Kijk op www.kmoportefeuille.be om de voorwaarden te kennen.

Programma

Woensdag, 23 augustus 2017
09u00Aankomst en registratie
09u30Briefing
10u00Rondleiding & shoot in de Duvel Brouwerij
11u30We evalueren het materiaal en zetten onze foto's en videobeelden over naar onze andere toestellen
13u00Lunch
13u30Photo & Video editing 101
15u30Break
16u00Photo & Video editing 102
17u30Einde dag 1
Donderdag, 24 augustus 2017
09u00Aankomst en registratie
09u30Briefing
10u00Rondleiding & shoot in de Duvel Brouwerij
11u30We evalueren het materiaal en zetten onze foto's en videobeelden over naar onze andere toestellen
13u00Lunch
13u30Photo & Video editing 101
15u30Break
16u00Photo & Video editing 102
17u30Einde dag 2
Inschrijven

Nood aan een opleiding op maat?

Had die opdracht gisteren af moeten zijn, of komt er een groot project op je af waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken? Contacteer ons! ​We laten je onmiddellijk weten of we je uit de nood kunnen helpen.