Az Vesalius

Infographic voor az Vesalius

In het AZ Vesalius staan meer dan 130 artsen en 800 personeelsleden dagelijks klaar voor kwalitatieve en patiëntvriendelijke medische zorg in hartje Haspengouw.

  • Creatieve Opmaak
  • Concept & Creatie
  • Illustraties
  • Adobe Illustrator
Fill q65 130x130 bdab37e3

Shari

Grafisch vormgever

In het az Vesalius worden veeeeeel baby’s geboren. En dat brengt veeeeeel cijfers met zich mee. Materiaal waarmee het Tongerse ziekenhuis graag op haar sociale media kanalen wilde uitpakken. Cijfers visualiseren? Daarvoor is de infographic geboren!

Infographic voor sociale media

Aan de basis van het ontwerp lagen enkele moodboards, zodat er samen met de klant een stijl kon gekozen worden. De Typografics studio gebruikte de oranje/blauw huisstijlkleuren als basis en tekende ze af op een lichtblauwe grunge achtergrond.

Het gebruik van de onderbroken lijn maakt dat er vlakken ontstaan in de visualisatie, er is symmetrie waardoor je als kijker de informatie sneller oppikt.

Tijdens het ontwerpproces groeide de vormgeving van de illustraties spontaan: lachende poppetjes zorgen voor een vriendelijk karakter, de afbeeldingen van de keizersnede en de borstvoeding zijn in een oogwenk te herkennen. Het geschreven lettertype geeft een speelse toevoeging aan het anders strakke font.

Ik heb me echt goed geamuseerd met deze opdracht en de klant is tevreden met het resultaat, een ideale match dus.

Shari, grafisch vormgever

Zoals altijd vond ik het fijn samenwerken met Typografics. De moodboards vooraf waren erg prettig, zo konden we echt de juiste stijl en toon kiezen. Jullie gaan ook goed aan de slag met feedback, en durven daar vanuit jullie expertise en met goede argumenten ook wel eens tegenin gaan.

Sarina Simenon, communicatieverantwoordelijke az Vesalius

Overtuigd van dit project?

Viel je mond open van verbazing en heb je nood aan een verbluffend design? Neem dan contact met ons op om jouw project te bespreken!