Associated Weavers

Moodboards voor Associated Weavers

Associated Weavers (AW), gevestigd in Ronse, is één van de belangrijkste producenten van getuft kamerbreed tapijt in Europa. En het bedrijf mag zich met recht en rede een “creator of concepts” noemen. Door een sterk merkenbeleid laten ze immers telkens weer de designwereld versteld staan.

  • Creatieve Opmaak
  • Concept & Creatie
  • Adobe InDesign
  • Adobe Bridge
Fill q65 130x130 52eae595

Thea

Crossmedia Designer

Showroom moodboards voor Associated Weavers

De tapijtcollecties van Associated Weavers worden voorgesteld in 5 leefwerelden: City Life, Sweet Life, World Life, Simple Life en Classic Life. Crossmedia designer Thea vloerde met succes de opdracht om deze 5 lifestyles visueel fris voor te stellen in de showroom.

Samen met het inhouse marketingteam bedacht Thea een stijlvol concept om foto’s en tapijtstalen te koppelen aan elkaar op 1 moodboard.

Puzzelen tot het sterkste resultaat

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dus startte Thea met het uitwerken van een paneelstructuur: waar komen er foto’s, en waar tapijtstalen? Voor de opmaak van dit stramien — en eveneens voor de complete uitwerking van de effectieve moodboards — werd InDesign gebruikt.

Daarna volgde voor Thea het echte match werk: welke beelden uit de fotodatabank van Associated Weavers komen tot hun recht binnen een bepaalde lifestyle? En welke tapijtstalen? En hoe krijgen we een dynamische synergie tussen de twee? Voor de beeldselectie gebruikte Thea Bridge, dankzij de optie om beelden een rating te geven kan je eenvoudig een selectie maken. Bovendien kan je met deze tool beelden snel en efficiënt een naam geven. 

Het werd een heus puzzelwerk tot Thea de perfecte kleurencombinaties vond waarbij elke kwaliteit van de collectie aan bod komt.

Het eindresultaat vind ik erg geslaagd. Het zorgt voor een frisse uitstraling binnen elke leefwereld, waar zowel de beelden als tapijtstalen heel mooi tot hun recht komen als een geheel.

Thea, Crossmedia designer

Thea wist zich snel te integreren in onze organisatie. Ze begreep onze merken en de richting die we uitwilden, wat resulteerde in sterk artwork.

Emmanuel Lioen, Marketing & Corporate Communications Manager Associated Weavers

Overtuigd van dit project?

Viel je mond open van verbazing en heb je nood aan een verbluffend design? Neem dan contact met ons op om jouw project te bespreken!