Over ons

Typografics is een team van 65 specialisten met een passie voor visuele communicatie.

Grafische vormgevers, digital designers, motion designers, UX/UI designers en illustratoren.


Allemaal vakmensen met specifieke kennis en skills, maar met hetzelfde DNA: positieve karakters die de dingen graag beter maken. Binnen de deadline, zonder compromis op kwaliteit.

Typografics in cijfers

11.419 projecten

de afgelopen 5 jaar

10.000 kilometer

gefietst voor Kom op Tegen Kanker

28 jaar

lang een creatieve productiepartner

65 experts

vast en freelance

409 klanten

de afgelopen 5 jaar

1.192 uur

interne opleidingen per jaar

Ons DNA

Visuele communicatie maakt een steeds groter verschil voor merken. Daarom willen we beeldtaal steeds beter maken. Zodat de impact op jouw business merkbaar is. 
 
Onze grafische designers en developers moeten dus steeds beter worden. Onze ervaren krachten doen er dan alles aan om ook hun talent en passie voor visuele communicatie te ontplooien. 
 
Het DNA van Typografics verbindt hen. Als Team Typografics krijgen ze de vrijheid en nemen ze de verantwoordelijkheid om verder te geraken. Met respect voor elkaar en de merken waarvoor ze werken. Afspraak is afspraak. Want elkaar helpen, dat helpt iedereen vooruit als je visuele communicatie beter wilt maken.  
Danny Mertens

Al 30 jaar

Onze oprichter Danny Mertens koos er in 1991 voor om als zelfstandig grafisch vormgever aan de slag te gaan. Hij had een duidelijke focus: het beste werk maken voor reclamebureaus en drukkerijen.


Sindsdien is hij zich gaan omringen met de beste beeldmakers en grafisch vormgevers, elk met hun eigen kennis en skills.


Samen delen ze één missie:

de beste visuele communicatie maken voor alle klanten. En dit al 30 jaar.

Onze garantie

  • Nooit een compromis op kwaliteit
  • Altijd resultaat binnen jouw deadline
  • Wij matchen de beste expert met jouw opdracht
  • We werken op de meest geschikte plek: bij jou of bij ons. Jij beslist.

Onze werkwijze

1

Luisteren

Welke impact moet jouw visuele communicatie hebben? We luisteren naar jouw ambities en doelstellingen zodat we doelgericht grafisch design maken en developpen. 
2

Matchen

Elke uitdaging is anders. Wij luisteren naar jouw concrete vraag om steeds de juiste oplossing te vinden.
3

Maken

Van Apps tot Zetwerk, en alles ertussenin: expertise voor elk aspect van visuele communicatie. Zonder compromis op kwaliteit. 
Logo label

Een opdracht of designer boeken?

Contacteer ons op: +32 (0)52 41 45 65 sarah.degendt@typografics.be

Talent Academy

In onze eigen Talent Academy maken we onze experts steeds beter. Maar ook jouw specialisten kunnen er hun kennis en vaardigheden aanscherpen of updaten. Daarvoor ben je welkom op de Open Opleidingen en voor een training in je bedrijf.

Onze Adobe Certified Trainers geven opleidingen over zowel design basics als insidertools. Jij en je collega’s kunnen zich bijscholen in diverse Adobe-programma’s: van InDesign tot UX/UI-design en Animate. Daarnaast delen we onmisbare kennis over hoe je met visuele communicatie impact maakt.
Naar talent academy

Typografics hubs

Typografics heeft hubs in Gent, Hamme en Antwerpen. Elk van deze plekken heeft een co-working space en een Talent Academy met tal van workshops.


Als medewerker zijn al onze hubs jouw terrein. En je krijgt er in één klap 65 vakmensen als collega bij.

Ruimte voor experiment

Het Letterkabinet

Het Letterkabinet is een creatieve ontmoetingsplaats aan Dok Noord in Gent. Je krijgt er alle ruimte om nog eens écht ambachtelijk te creëren. Het is een plek waar verleden, heden en toekomst elkaar triggeren.

Je kunt in het Letterkabinet een workshop volgen, een vergaderruimte reserveren, een originele teambuilding houden of eigen creaties maken in het open atelier.


Contacteer ons

Neem direct contact op

Sarah

Sarah staat meteen voor je klaar!

Bel ons op +32 (0)52 41 45 65 of mail op sarah.degendt@typografics.be

Mis geen enkele update!

Elke maand onze interessante nieuwsbrief voor marketeers en vormgevers ontvangen?
Schrijf je hieronder meteen in!